Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: les obres continuen a s'Almudaina set anys després de la protecció per llei

Andratx: les obres continuen a s'Almudaina set anys després de la protecció per llei

(Diari de Balears, 19/04/2007)

L'assessor jurídic de la societat explotadora és Miquel Coll, president del Consultiu

JOAN RIERA. Palma.
La zona de s'Almudaina d'Andratx va ser protegida per una llei autonòmica de març de 2000. No obstant això, i fins avui dia s'hi continua construint per part de la promotora Almudaina SL, assessorada pel president del Consell Consultiu, l'imputat Miquel Coll Carreras. Es tracta de grans xalets individuals de luxe situats just damunt de la urbanització il·legal de Monport, on es feien blocs d'apartaments que foren denunciats a la Fiscalia i que foren una de les causes de l'empresonament del batle Eugenio Hidalgo. Ningú no acaba d'entendre a Andratx com avui dia continua l'expansió del formigó a s'Almudaina. El regidor socialista de la localitat José Angel Prieto afirma que «efectivament, nosaltres sabíem que la llei de març de 2000 protegia la zona i paralitzava el Pla Parcial, però en els plens s'aprovaven llicències especificant-hi només el número de llicència i de polígon. Res més». Prieto afegeix que «nosaltres n'exigíem els informes tècnics, que ens eren presentats signats o bé per Jaume Massot o bé per Maribel Seguí».

Com se sap, tant Jaume Massot com Maribel Seguí estan ara imputats en l'escàndol de corrupció d'Andratx. També hi està Miquel Coll Carreras, president del Consell Consultiu, perquè quan la Guàrdia Civil escorcollà el despatx oficial de Jaume Massot, que aleshores era director general d'Ordenació del Territori, trobà una carta de Coll en la qual li demanava ajuda per continuar urbanitzant a s'Almudaina. Massot va ser tècnic urbanístic d'Andratx fins al juliol de 2003, data en la qual Jaume Matas el nomenà director general. El succeí en el càrrec Maribel Seguí, la qual declarà a la Guàrdia Civil, un cop detinguda, que Massot era el «cervell» de la trama de corrupció urbanística, i que des del seu despatx de la Conselleria continuava dirigint l'urbanisme d'Andratx. Coll ha assegurat que no coneix de res Massot, però ambdós coincideixen a Andratx, un com a tècnic i l'altre com a assessor urbanístic.

La protecció de s'Almudaina el 2000 no implicava necessàriament que no es poguessin construir més xalets de luxe en una zona privilegiada que domina tot el port. En principi, s'hi podien executar les llicències ja atorgades, i fins i tot demanar pròrrogues. En aquest sentit, per aconseguir alguna llicència els promotors presentaren recurs als tribunals. Però segons la normativa de Disciplina Urbanística el termini d'execució és de dos anys, i després es poden concedir algunes pròrrogues que no poden doblar mai el temps inicialment previst. Però a s'Almudanina aquestes llicències havien de ser, com a màxim, de l'any 1999 o principis de 2000, i a hores d'ara encara s'hi edifica. A més, fonts d'Ordenació del Territori del Consell mostraren estranyesa perquè l'extensió que tenen alguns d'aquests xalets «és sorprenentment gran». A Andratx hi creix un Son Vida dins una zona protegida, amb el president del Consultiu actuant com a cap jurídic dels promotors.

2007-04-19 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/48790

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia