Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El jutge citarà més de cent imputats i testimonis de l'escàndol d'Andratx

El jutge citarà més de cent imputats i testimonis de l'escàndol d'Andratx

(Diari de Balears, 12/01/2007)

El fiscal demana que iniciï la presa de declaració de tots els relacionats amb la causa

P.C.Palma.
El fiscal Anticorrupció de Balear, Juan Carrau, s'ha dirigit al jutge d'instrucció instructor de la suposada trama de corrupció urbanística a Andratx, Álvaro Latorre, per demanar-li que citi a declarar més d'un centenar d'imputats i testimonis en la causa, segons van confirmar ahir fonts judicials. L'objectiu del Ministeri Públic és avançar en la investigació de la denominada «operació Vora mar» i impedir que la complexitat del sumari, en plena fase d'elaboració, l'aboqui a un atzucac. El jutge, per exemple, ha format 56 peces separades del mateix assumpte, fet que, segons alguns dels advocats personats en la causa, fa preveure una prolongada fase d'instrucció.

En aquest moment processal, i a falta que la Guàrdia Civil, policia judicial, fiscals i funcionaris revisin el contingut d'unes 40 caixes que contenen material intervingut, la investigació se centra en les persones que, d'una manera o altra, formen part del sumari. Entre elles, a part dels principals imputats, Eugenio Hidalgo, Jaume Gibert i Jaume Massot, apareixen professionals de diferents àrees, promotors, constructors, empresaris i propietaris de cases o pisos al municipi d'Andratx investigats per possibles irregularitats.

També hi figura el conseller d'Interior del Govern, José María Rodríguez, i la conversa telefònica que va mantenir dilluns 27 de novembre amb Hidalgo. El jutge haurà de decidir si cita, o no Rodríguez, ja sigui en qualitat de testimoni o imputat. Tot dependrà de la valoració que faci el magistrat del contingut de la cinta de la conversa telefònica gravada per la Guàrdia Civil. Si el conseller i secretari general del PP acut al jutjat com a testimoni, el propi jutge li prendrà declaració; en cas contrari, i atesa la seva qualitat d'aforat, seria interrogat per la Sala del Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears, segons va dir el seu advocat defensor, Rafael Perera.

Sobre aquest extrem, Perera va negar de forma taxativa que Rodríguez estigui vinculat a l'«operació Vora mar». El lletrat va dir que després de la decisió del jutge d'instrucció instructor d'eliminar del sumari la cinta amb 562 enregistraments 2 «punxats» del mòbil del conseller, «ha quedat demostrat que no té absolutament res a veure amb l'assumpte que ara s'investiga». Perera va pronosticar, així mateix, que aquesta causa «durarà anys». «És un cas extens, perquè s'haurà de depurar, per exemple, si les llicències concedides i que han originat la formació de 56 peces separades van ser correctes, o no», va assenyalar. Davant de la gran complexitat de l'assumpte, el jutge d'instrucció instructor s'ha dirigit al Col·legi d'Arquitectes de Balears perquè designi un professional i es pronunciï sobre aspectes relacionats amb l'urbanisme.

Moltes de les persones citades a la primera fase de l'«operació Vora mar» ja han prestat declaració davant de la Guàrdia Civil i, cada una d'aquestes testificals, s'incorporaran al sumari. Per ara, i a l'espera de l'obtenció noves dades, apareixen a la investigació dues arquitectes de l'Ajuntament d'Andratx, Maribel Seguí i Cinta Moya, que exerceixen el paper de «testimonis de càrrec contra els principals imputats». De les declaracions d'ambdues, la policia judicial i el fiscal han extret valuoses conclusions, ja que apunten de forma directa a Hidalgo, Gibert i Massot, els dos primers, com a presumptes «socis» a la trama urbanística, i el tercer, en el paper de «cap pensant», com el va definir Cinta Moya a l'enregistrament telefònic intervingut per la Guàrdia Civil.

2007-01-12 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/46182

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia