Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Platja de Palma: ni un sol hotel accessible

Platja de Palma: ni un sol hotel accessible

(Diari de Balears, 4/01/2009)

Cap dels 202 establiments de Platja de Palma no està adaptat als discapacitats. En 15 anys, el sector no ha estat capaç d’actualitzar-los i ara parla de grans inversions per a la reconversió turística de l’àrea

Laura Morral | 04/01/2009. Una persona discapacitada no pot, en l’actualitat, allotjar-se a un hotel de Platja de Palma. Dels 202 establiments que hi ha en aquesta àrea cap no és adequat perquè hi pugui accedir gent amb mobilitat reduïda. D’aquests 202 centres, 15 corresponen a hostals i 20 tenen la catalogació d’hotels d’una estrella, 18 de quatre estrelles, 116 de tres i 33 de dues. Així es fa constar en l’acta emesa per la Comissió de seguiment del programa Palma, Ciutat per a tothom, que integra representants de totes les regidories de l’Ajuntament i associacions de gent amb minusvalidesa, entre les quals hi ha l’ONCE, ASPAYM, ASPROM i la coordinadora de la Federació balear de persones amb discapacitat.

"És així de dur però cert. Després d’un total de 15 anys, els hotelers no han estat capaços d’actualitzar els seus establiments. Ara bé, no només són els hotels, ja que la majoria de locals tenen aquest problema", denuncia Manuel Zafra, el president d’ASPROM. El fet és greu perquè no parlam de qualsevol zona, sinó que es tracta d’una àrea turística de la capital en què es projecten inversions d’envergadura per a la seva reconversió turística. Aquesta remodelació ocupa solemnes hores de debats entre el sector i les administracions. Tot i això, cap d’aquests hotelers no ha estat capaç de desembutxacar ni un sol cèntim per posar una rampa ni un lavabo adaptat. El document d’aquesta acta és un compromís de Cort per "recomanar" al sector que compleixi la llei.

"Les obres fetes són pedaços"


L’acta de la darrera reunió de la Comissió de seguiment del novembre passat descriu les actuacions que s’han duit a terme al llarg del 2008 i les que ja hi ha previstes per fer a cada regidoria. "Són mesures irrisòries, molt mínimes. Cort està fent pedaços en funció de les denúncies que feim des de les associacions", remarca Manuel Zafra, el president d’ASPROM. Així, a l’àrea de Medi Ambient es qualifica de mèrit el fet que hi hagi 5 platges accessibles, mentre que "s’estudiarà la proposta de l’ONCE de col·locar boies visibles per a persones amb dificultats visuals", segons s’indica a l’acta. l’Àrea que més feina ha fet és la d’Infraestructures, amb la posada a punt de les zones verdes, en assegurar la viabilitat de cinc carrers de Palma (Protectora, Bonaire, Can Ribera, Berenguer de Tomamira i Bernat de Boadella) i suprimir barreres a les barriades de Plaça de Toros, Zona Nord, Ponent i Cala Estància.

També han estat adaptats alguns edificis com el Casal Solleric, el teatre Municipal, Son Pacs i el castell de Bellver. La regidoria de Mobilitat ha instal·lat aquest any 11 noves plataformes a les aturades d’autobús. D’altra banda, per a l’any 2009 estan pressupostades 12 plataformes més, fer 50 aturades adaptades... Tot i això, aquestes actuacions són "insuficients" pels col·lectius afectats. "Encara hi ha molts centres municipals que no hi estan adaptats. A més a més, segons Zafra, "gran part dels 48 col·legis de Palma, per no dir tots, estan plens de barreres arquitectòniques". Tanmateix, el col·lectiu creu que allò més greu és que Cort ha reservat el 2% de les places d’ocupació per a aquesta gent i la majoria encara estan vacants. L’únic que sap l’administració és que només s’han fet 78 contractes nous sobre el total.

2009-01-04 | Etiquetes: , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/61369

Comentarios

		

Arxius

<Marzo 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia