Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Palma: Cort ja té 45 sentències favorables del Suprem per demolir a Son Banya, però no n'executarà cap

Palma: Cort ja té 45 sentències favorables del Suprem per demolir a Son Banya, però no n'executarà cap

(Ara Balears, 21/11/2014)

Serveis Socials diu que no hi ha pressupost i que, tanmateix, no s'acabaria amb el "supermercat de la droga"

LLUÍS PLANAS. L'Ajuntament de Palma ja disposa de 45 sentències del Tribunal Suprem, fermes i favorables, per procedir a la demolició de fins a 54 barraques del poblat de Son Banya. No obstant això, ara per ara, l'equip de govern del PP no pensa executar-ne cap, perquè assegura que no té pressupost suficient per actuar en aquest sentit i que, tanmateix, fer-ho no suposaria acabar amb el "supermercat de la droga". Les sentències, segons la informació municipal, afecten 45 famílies amb 54 barraques. En total, a Son Banya hi ha actualment unes 120 edificacions.

Les resolucions del Suprem que s'han acabat de conèixer aquest mateix mes posen punt final als recursos interposats contra les ordres d'enderrocament ordenades durant el mandat passat, en el marc del pla de reallotjament que impulsà Eberhard Grosske per acabar amb el poblat com el principal punt de venda de droga a l'illa. Els grups de l'oposició denuncien que l'equip de Mateu Isern ha paralitzat deliberadament aquest pla, perquè des de l'any 2012 no s'ha efectuat cap enderrocament ni reallotjament atès que no s'hi ha destinat cap partida pressupostària.

La qüestió s'ha posat damunt la taula aquest dijous a la comissió municipal a partir d'una proposta i una bateria de preguntes presentades pel grup del PSOE. La regidora socialista Virgínia Abraham ha denunciat que "no existeix voluntat política per acabar amb Son Banya" i que després de fer-se "un gran esforç durant la legislatura passada amb la implicació de tots, ara no hi ha el més mínim interès quan resulta que amb les sentències del Tribunal Suprem, l'Ajuntament està legitimitat per actuar-hi i ho té tot a favor".

Abraham ha sostingut que fa quatre anys hi havia 30 famílies que viuen a Son Banya, amb les quals es treballava a través del Patronat Municipal de Son Riera (Son Banya) i el Pla de reallotjament i reinserció social, que estaven disposades a ser reallotjades, però que, tot i així, no s'hi ha volgut actuar. Per part del grup municipal de MÉS, Antoni Noguera també ha criticat un "retrocés important" en l'actuació de l'Ajuntament a Son Banya.

Ferriol diu que s'enganen els ciutadans

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social, Aina Ferriol, ha justificat que l'equip de govern no actuï a Son Banya perquè "el marc pressupostari de 2015 és el que tenim i no un altre, i la inversió de 310.000 euros per enderrocar aquestes 20 barraques no està prevista". Ferriol sosté així que tot i que les sentències afecten 54 barraques, només se'n podrien demolir 20 perquè a la resta les famílies no disposen d'habitatges alternatius "i en altres casos s'ha de verificar si tenen altres propietats".

La responsable de Serveis Socials s'ha mostrat indignada amb les manifestacions de la socialista Abraham, perquè ha considerat que "vol suggerir que aquest equip de govern té algun tipus de connivència amb persones que exerceixen el narcotràfic". Ferriol ha afegit així que, com diu que fa el PSOE, "fer creure a la gent que per demolir 20 barraques, que són només el 17% del total d'habitatges del poblat, s'acabarà amb la venda de droga és intentar enganar els ciutadans".

Després de la comissió, a través d'un nota de premsa, la regidora de l'equip de govern ha afirmat que els serveis jurídics municipals es reuniran per "analitzar la situació de les sentències a partir d'aquest moment". També ha afegit que la seva àrea se centra a "donar prioritat a la cobertura de les necessitats bàsiques" i sobre això ha assegurat que enguany s'han augmentat les ajudes econòmiques generals i per a les beques d'inserció social i laboral a través del Patronat Municipal dedicat a Son Banya.

2014-11-21 | Etiquetes: , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75037

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia