Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Campos ja té a punt el projecte per esbucar els 68 apartamemts

Campos ja té a punt el projecte per esbucar els 68 apartamemts

(Diari de Balears, 29/12/2012)

El Consistori ha rebut ofertes d’empreses d’arreu de l’Estat per dur a terme l’esbucament. No es descarta que el cost de les obres pugui reduir-se

A. Pol/J. Socies. L'Ajuntament de Campos ja té a punt el projecte de demolició dels 68 apartaments de les Covetes. Qui ha elaborat el pla és la Direcció General d'Arquitectura del Govern, que aquesta mateixa setmana l'ha lliurat al Consistori. Ara l'arquitecte municipal el revisarà i, si hi dóna el vistiplau, la junta de govern (formada pel Partit Popular i Més Acció ) l'aprovarà oficialment i l'enviarà al jutjat. El projecte especifica que esbucar els apartaments costarà 900.000 euros.

La intenció de l'equip de govern és registrar el pla de demolició en els jutjats dies abans de la data fixada com a límit: el 15 de gener. Si l'arquitecte municipal no hi detecta res que s'hagi de corregir, podria ser molt bé que el magistrat tingui el document a les mans poc després de la festa de Reis. En conseqüència, el Consistori hauria guanyat una setmana de termini a l'hora de dur a terme les tasques efectives d'esbucament.

El portaveu del Partit Popular i regidor d'Hisenda de Campos, Sebastià Sureda, va assenyalar que "també preveim que, una vegada que hàgim licitat les obres de demolició, el cost de dur-les a terme podria ser molt inferior al previst inicialment, atès que hi ha moltes empreses que han mostrat interès a realitzar-les". Efectivament, empreses peninsulars de Galícia, de Navarra i també de Mallorca han enviat publicitat amb les seves propostes i ofertes de demolició al Consistori campaner.

La publicitat que els mitjans de comunicació han donat als apartaments i a la recent sentència judicial que obliga a tomar-los han difós arreu de l'Estat el conflicte de les Covetes. En aquest context, l'Ajuntament ha de preveure que, a part de les que ja ho han fet, una gran quantitat d'empreses li faran arribar les corresponents sol·licituds i propostes. Tot plegat podria implicar que el cost de les tasques de demolició s'abaixi entre un 20 i un 25 per cent.

Terminis

Cal recordar que un cop lliurat i registrat el projecte de demolició que ha elaborat el Govern -i que per tant no ha costat "cap euro" a l'Ajuntament-, la següent data imposada pel jutge és el 15 de març. Aquest dia acaba el termini perquè el Consistori acrediti que ja s'han iniciat els treballs. La següent data límit és el 15 de maig, el dia que no ha de quedar cap rastre dels 68 apartaments.

Amb tot, sembla que els 68 apartaments de les Covetes i la batalla política i judicial que han mantingut el GOB i el PSM, d'una banda, i el Consistori campaner i els propietaris dels terrenys, de l'altra, arriba al final. De tota manera, cal insistir que l'esbucament dels 68 apartaments de les Covetes no és una simple demolició ordenada per un jutge, sinó que significa alguna cosa més: és acabar amb un símbol per a la imatge turística de Mallorca, i també és posar punt final a aquella manera de fer i d'actuar d'una antiga generació de governants.

2012-12-29 | Etiquetes: , , , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/72812

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia