Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Lluita contra rellotge per salvar un xalet que es va fer amb una llicència il·legal

Lluita contra rellotge per salvar un xalet que es va fer amb una llicència il·legal

(Diari de Balears, 20/01/2011)

El batle de Santa Margalida ha de justificar que se n’ha iniciat la demolició abans del primer de març i, si no ho fa, serà multat amb 600 euros setmanals fins que no ho faci

Elena Ballestero. L'Ajuntament de Santa Margalida és a punt d'esbucar, per ordre del jutge, un xalet construït a final dels noranta en sòl rústic i amb una llicència municipal d'obra que s'anul·là posteriorment, perquè no hi havia la superfície mínima de terreny exigida per la llei. La justícia necessita el seu temps, tant que, transcorreguts més de deu anys des que es cometé la il·legalitat, el promotor ha aconseguit les parcel·les veïnes i ha reunit un espai superior als 15.000 metres que exigeix el Pla Territorial de Mallorca per legalitzar l'obra. Així, es podria donar la circumstància que l'Ajuntament tomàs un xalet per després donar de bell nou la llicència per reconstruir-lo amb idèntica fisonomia en només uns mesos [Nota de Disúrbia: és molt difícil de creure que això pugui ser així...]. Aquesta tessitura s'evitarà si els tècnics del Consell es pronuncien sobre el projecte de legalització de l'habitatge que ha presentat el propietari després d'haver aconseguit la totalitat dels terrenys. Fins ara, però, aquests especialistes s'han negat a informar sobre la qüestió de fons, pendents que es resolgui un segon procés judicial obert contra l'edificació irregular de l'immoble.

Vista la situació, l'Ajuntament va acordar ahir per unanimitat de tots els grups exigir a la presidenta del Consell, Francina Armengol, i a la consellera de Territori, Maria Lluïsa Dubon, que ordenin als tècnics de la institució insular que emetin un informe urgent sobre el projecte de legalització. El Consistori de Santa Margalida ja ha convocat, a instàncies del jutge, el concurs per adjudicar l'esbucament de la casa per un import que supera els 100.000 € i és previst que avui s'obrin les pliques de les 14 empreses que s'hi han presentat. Sigui com vulgui, les tasques hauran de començar abans de l'1 de març de 2011. En cas de no executar la demolició, el batle, Martí Torres, serà multat amb 600 euros setmanals fins que no hagi complert la sentència, segons adverteix el jutge.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68749

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia