Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Dos xalets menys en ANEI a Mancor

Dos xalets menys en ANEI a Mancor

(Diari de Balears, 2/11/2010)

El jutge condemna l’Ajuntament a esbucar dues construccions edificades amb llicència municipal d’obres a una zona protegida on la llei prohibeix de manera expressa l’ús d’habitatge unifamiliar aïllat

Elena Ballestero. L'Ajuntament de Mancor de la Vall haurà d'esbucar dues edificacions construïdes amb llicència municipal d'obra a la finca de Biniatzent d'Alt, després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 d'Inca hagi anul·lat els permisos d'obra concedits irregularment en un Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI). Les construccions corresponen a un habitatge unifamiliar de 150 metres quadrats i a una antiga caseta d'eines transformada en estudi, ambdues independents i que ocupen una zona d'alt valor paisatgístic.

El jutge declara nul·les de ple dret les llicències d'obra concedides per l'Ajuntament de Mancor el febrer de 2004, el febrer de 2006 i l'octubre de 2006, per les quals va autoritzar l'ampliació de l'habitatge unifamiliar a la finca de Biniatzent d'Alt, la modificació del projecte bàsic d'execució de la reforma i l'ampliació de la parcel·la i la legalització de les modificacions i ampliacions realitzades durant les actuacions a l'esmentat immoble.

El jutge recorda que l'ús d'habitatge unifamiliar aïllat no està permès en ANEI, a excepció de la declaració d'interès general. Així, atès que la casa no en disposa, declara nul·les les llicències concedides per la Sala. D'aquesta manera, condemna l'Ajuntament de Mancor de la Vall "a adoptar les mesures que siguin necessàries per a l'adequació de la realitat infringida i, en el seu cas, fins i tot la demolició de les obres realitzades a l'empara dels permisos d'obra concedits, que han estat objecte d'anul·lació en la sentència".

La sentència judicial suposa un fort cop per a l'Ajuntament, que haurà de costejar les despeses judicials, les de demolició dels habitatges i, en el seu cas, si ho sol·licita el promotor, indemnitzar-lo, ja que les construccions es van realitzar a l'empara d'una llicència municipal d'obres. La sentència respon a un llarg procés administratiu i judicial iniciat fa cinc anys pel veí d'una finca, Jeroni Moragues, que va assumir des de la seva arribada al municipi la defensa dels valors paisatgístics del xòl rústic de Mancor, en contra de la urbanització massiva. Moragues responsabilitza directament de la situació el batle Bernardí Coll (PP), a qui acusa de "prevaricació urbanística mereixedora de ser revisada pels tribunals penals i que, a més a més, hipoteca els comptes municipals".

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68101

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia