Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Capdepera: la propietat de l’hotel Son Moll el vol fer de nou

Capdepera: la propietat de l’hotel Son Moll el vol fer de nou

(Diari de Balears, 24/09/2010)

Ha presentat a l’Ajuntament de Capdepera un projecte de demolició acollint-se a la llei de turisme, que permet tornar a aixecar l’establiment amb la mateixa altura que tenia

Assumpta Bassa. La propietat de l'hotel Son Moll, S'Entrador SL, ha presentat a l'Ajuntament de Capdepera aquesta setmana un projecte de demolició de l'establiment turístic que es va esbucar el 16 de desembre de 2008 i que va provocar la mort de quatre treballadors. La propietat vol tomar l'edifici i fer-lo de bell nou amb la mateixa altura que té actualment: nou plantes. La intenció de la constructora és fer-hi un nou hotel amb categoria de quatre estrelles. La petició de demolició s'acull a la llei de 16 de juny d'enguany de mesures urgents per a l'impuls de la inversió a les Balears de la Conselleria de Turisme, que preveu aquesta possibilitat.

Aquesta normativa permet la modernització dels establiments per potenciar la desestacionalització o millorar la seguretat i l'accessibilitat o sostenibilitat ambiental de l'edifici. S'hi exigeixen una sèrie de requisits, un dels quals és que disposi d'una autorització turística. Aquest és el tercer projecte de rehabilitació de la infraesturcutura que presenta l'empresa. L'any passat ja entrà una petició per reemprendre les obres de reforma acollint-se al decret Nadal. Ara s'acull a la nova normativa que regula els edificis fora d'ordenació.

Així ho confirmà el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Capdepera, Bartomeu Alzina. "La propietat ha entrat aquest projecte . També ja té el permís de Turisme i només manca l'autorització de Costes, que compleixi amb les noves directrius del Ministeri de Medi Ambient pel que fa a la reculada. L'arquitecte municipal farà l'informe i, si així ho preveu la llei, s'haurà de donar la llicència, sempre que es compleixin tots els requisits".

Antecedents

Quan l'hotel Son Moll va caure es duien a terme les obres de remodelació de l'establiment per augmentar la categoria. Les actuacions s'aturaren l'endemà de la tragèdia que commocionà la societat i que també tingué un cost polític. Les obres no tenien la pertinent llicència, ja que en mancava una de prèvia de Turisme. De llavors ençà, paral·lelament a la investigació que s'ha duit a terme als jutjats, la propietat ha continuat fent feina per aconseguir seguir endavant amb la reforma de l'hotel.

La constructora ha hagut d'apuntalar l'estructura, revisar els ciments i millorar l'estètica de l'edifici. D'altra banda, des del Consistori es va intentar que el Govern, a través del Ministeri de Turisme, pogués comprar aquesta infraestructura, però no hi hagué entesa amb la propietat, que està interessada que aquest sigui un edifici turístic de quatre estrelles. Cal recordar que està ubicat a primera línia, en una posició privilegiada , i que amb la reforma guanyaria qualitat. La llei permet millorar els serveis i les instal·lacions però en cap cas augmentar les places.

2010-09-24 | Etiquetes: , , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/67791

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia