Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: Pastor haurà de respondre amb el seu patrimoni si no esbuca el pont

Manacor: Pastor haurà de respondre amb el seu patrimoni si no esbuca el pont

(Diari de Balears, 28/07/2010)

El Tribunal Superior de Justícia fixa una multa al batle de Manacor de 1.000 euros quinzenals si abans del 15 d’octubre no ha presentat el projecte de demolició del pont del Riuet

Guillem Mas. El jutge del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dit ‘prou' a l'incompliment "dissimulat" per part de l'Ajuntament de Manacor de la sentència, ferma del mes de març passat, que obliga a la demolició del pont del Riuet de Porto Cristo. I ho ha fet imposant una multa al batle, Antoni Pastor, de 1.000 euros quinzenals del seu patrimoni personal, si abans del 15 d'octubre no ha lliurat a la Sala del TSJIB el projecte d'esbucament del pont, que s'ha de fer efectiu a final d'enguany.

El darrer escrit presentat per l'Ajuntament, el 30 de juny, ha estat desestimat i el jutge acusa directament el Consistori manacorí de dur a terme un "incompliment dissimulat" de la sentència judicial, "promovent incidents sense gens de sentit" -en referència a les sol·licituds presentades amb un retard intencionat com ara la retirada del cablatge per part d'Endesa-, en la qual cosa el jutge hi veu un "frau processal". Des del TSJIB s'adverteix l'Ajuntament de Manacor que "no tolerarem incompliments dissimulats que ja no tenen remei", una causa que suposa la fixació de nous terminis que, en cas d'incomplir-se, repercutiran sobre el patrimoni personal del batle Pastor.

Terminis

A causa del retard ‘intencionat' del Consistori, el jutge ha marcat per a dia 15 d'octubre el lliurament del projecte de demolició i per al 15 de gener de 2011 l'execució de l'esbucament. Aquesta nova resolutòria emesa pel jutge és redactada vuit dies abans que el Parlament aprovàs l'esmena a la llei de carreteres que pot ‘salvar' la infraestructura, perquè ara ja figura dins el pla director de carreteres i puntal bàsic en el qual se sustenta la sentència de demolició. Ara, però, una vegada publicada la nova llei, l'Ajuntament emetrà un nou escrit al jutge en què posarà en relleu la nova situació ‘legal' del pont del Riuet, argument que també Pastor emprarà per evitar l'amenaça d'haver de pagar de la seva butxaca la demora de la presentació del projecte de demolició dia 15 d'octubre.

Acatament

Amb tot, el batle es mostrà esperançat que el jutge reconsideri la seva posició gràcies a la modificació de part de l'articulat de la Llei de carreteres, que dóna ara cobertura al pont i a altres infraestructures semblants. En cas contrari, "acatarem la sentència i complirem allò que digui el jutge, tot i no compartir la seva decisió i cercar una solució als problemes del cablatge que passa per dins el pont". Pastor recordà que "paral·lelament treballam per recórrer al Tribunal Constitucional". Per altra banda, Jaume Vives, portaveu dels veïns afectats, anuncià que "no aturarem fins que no es reconeguin els nostres drets".

2010-07-28 | Etiquetes: , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/67424

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia