Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Deià: el Consell tomarà els xalets il·legals de Llucalcari

Deià: el Consell tomarà els xalets il·legals de Llucalcari

(Diari de Balears, 9/04/2009)

El cost de la demolició dels habitatges serà assumit de manera conjunta per la institució insular i pel Govern balear

C.R.G./Ll.Garcia. L’Ajuntament de Deià va rebre ahir un contundent suport del Consell de Mallorca després de la dura sanció imposada pel Tribunal de Superior de Justícia de les Balears al batle per no fer efectiva la demolició dels xalets de Llucalcari. Maria Lluïsa Dubon, consellera de Territori del Consell, garantí al batle, Jaume Crespí, que la recentment creada Agència de Disciplina Urbanística es farà càrrec de l’esbucament dels habitatges il·legals. Ambdós responsables polítics varen mantenir una reunió ahir dematí a Palma, en la qual acordaren la immediata firma d’un conveni per tal d’iniciar totes les accions administratives que tinguin com a finalitat l’enderroc.

"El Consell assumirà una part del cost de la demolició, però no tot. L’agència es va crear fa poc temps i en el pressupost per a enderrocs no consta aquest projecte. No obstant això, confiam en la participació del Govern en aquest tema", explicà Dubon. La confirmació de l’ajuda de l’Executiu balear va arribar l’horabaixa al batle de Deià, que parlà amb el president Francesc Antich. "Antich m’ha dit que col·laborarà en allò que sigui necessari i que es posarà en contacte amb el Consell per coordinar les actuacions", assegurà Jaume Crespí, que dialogà per telèfon amb el president.

La consellera del Territori va afirmar que primer de tot s’ha d’aconseguir l’autorització judicial perquè els tècnics puguin entrar a les finques per redactar el projecte de demolició, el qual durà a terme el Departament de Cooperació Local. Dubon també va voler precisar que després de l’esbucament s’haurà d’elaborar un altre projecte per tal de restaurar l’entorn al seu estat original. "El paisatge ha de quedar en condicions", indicà. Crespí es va mostrar ahir satisfet tant amb la resposta del Consell com la del Govern, encara que matisà: "Esperam que aquesta col·laboració es faci realitat".

Els propietaris dels xalets, segons informà el batle, no resideixen de manera permanent a aquests habitatges i, de moment, no han comunicat a l’Ajuntament si tenen intenció de demanar indemnitzacions. "La responsabilitat patrimonial no es pot sol·licitar fins que l’esbucament s’hagi fet", va detallar el batle. "Després de la demolició, també demanarem al Govern balear l’ajuda dels serveis jurídics i dels de l’Agència de Disciplina Urbanística per estudiar aquest tema.

L’oposició

D’altra banda, el grup municipal a l’oposició, l’agrupació DEIA (PSM-Entesa-PSIB-PSOE), emeté ahir un comunicat per manifestar la "seva satisfacció" per la resolució del TSJB en què s’imposa la multa al batle. DEIA recorda que "durant anys l’Ajuntament ha defensat als jutjats interessos gens generals i ha perdut tots els judicis. Fa més de tres anys que es va dictar la sentència ferma i des d’aleshores Jaume Crespí ha incomplert tots els requeriments judicials". DEIA es reafirma que "en cap cas el cost de les demolicions no ha de recaure sobre els ciutadans de Deià. "Els que han de pagar són els que varen concedir unes llicències que no estaven d’acord amb la llei", sostenen.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/62626

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia