Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: un agent denuncià xalets sense llicència construïts en sòl protegit

Andratx: un agent denuncià xalets sense llicència construïts en sòl protegit

(Diari de Balears, 14/03/2007)

Els testimonis es ratifiquen en les irregularitats urbanístiques

P.C. Palma.
L'agent número 102.929 de la Conselleria de Medi Ambiente feia passeigs amb cotxe per Andratx, Banyalbufar, Estellencs i, de vegades, es topava de morros amb xalets construïts en sòl protegit (zona ANEI). En aquests termes es va expressar ahir davant del jutge d'instrucció del «cas Andratx», Álvaro Latorre, i del fiscal Anticorrupció de les Balears, Joan Carrau, en la declaració que va prestar com a testimoni. L'agent va poder descobrir irregularitats urbanístiques de tot tipus en el municipi, que va posar en coneixement dels seus superiors. Davant del jutge, l'agent es va ratificar en totes elles i, a més, va declarar que en una ocasió va coincidir amb el zelador municipal Jaume Gibert, actualment en presó juntament amb l'exbatle Eugenio Hidalgo, en una obra. L'agent i Gibert varen discrepar sobre el terreny on s'estava aixecat el xalet. Segons el primer, era zona ANEI, i d'acord al segon, es tractava de zona ARIP.

El «cas Andratx» va continuar ahir amb la declaració de l'agent de Medi Ambient, del diputat socialista Andreu Crespí, portaveu del grup de consellers del Consell de Mallorca, i de Catalina Borràs Lladó. Crespí també es va ratificar en la denúncia que l'any passat va presentar el seu grup davant de la Fiscalia de les Balears per quatre expedients. Els socialistes del Consells varen detectar certes irregularitats i varen interessar els expedients al propi Consell, que els va tramitar per disciplina urbanística. Crespí va explicar que va ser el seu grup el que va deduir que la infracció urbanística podria comportar, a més, l'existència d'un delicte.

Catalina Borràs Lladó, per la seva part, va declarar que havia venut una finca de la seva propietat a Antonio Belem Roig -que avui testificarà en qualitat d'imputat- fa devers quatre anys, però que en cap moment havia sol·licitat cap llicència ni tampoc va consultar amb l'Ajuntament si es podia construir alguna cosa. La seva propietat, això no obstant, va sofrir un canvi dràstic després de vendre-la, i el que fins llavors era una caseta per guardar ametlles o garrofes, es va transformar en un habitatge de dues plantes. Quan li varen ensenyar unes fotografies del que era la seva antiga propietat, que va vendre per 24.000 euros, no la va reconèixer. El primer torn de declaracions del «cas Andratx» continuarà avui, després que la setmana compareguessin els principals imputats, l'exbatle del municipi Eugenio Hidalgo i el zelador Jaume Gibert. Ambdós es varen negar a respondre a les preguntes del jutge i del fiscal i varen tornar a la presó de Palma, on romanen des del passat 1 de febrer. El termini de dos mesos de permanença en la presó de Palma decretat per la Secció Segona de l'Audiència de Palma conclou el pròxim dissabte 31 de març, llevat que el Ministeri Públic sol·liciti abans l'excarceració d'Hidalgo i Gibert.

2007-03-14 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/47933

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia