Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Pollença: una cimentera situada en sòl rústic causa les queixes dels veïns

Pollença: una cimentera situada en sòl rústic causa les queixes dels veïns

(Diari de Balears, 20/02/2007)

L'Ajuntament avisa que la retirarà si no té garanties que és provisional

À.HERNÁNDEZ. Pollença.
Un col·lectiu de veïns de Pollença ha denunciat que durant aquest cap de setmana l'empresa constructora Llabrés Feliu ha instal·lat una cimentera a sòl rústic a un solar de la carretera de Lluc, a devers 200 metres de la rotonda de Can Berenguer, sense cap tipus de llicència. El batle de Pollença, Bartomeu Cifre (PP), garantí ahir que «si l'empresa constructora no informa l'Ajuntament i garanteix el caràcter temporal de la instal·lació la farem retirar del solar». De fet, la retirada de la instal·lació per mesclar formigó, semblant a les que es munten al costat de les autopistes en construcció, és el que demanen els veïns de la carretera de Lluc pel fort impacte visual que causa a la zona. A més, també temen que un cop que la planta funcioni els provoqui molèsties de pols i de renou.

La cimentera s'ha muntat durant el cap de setmana i sense cap classe de llicència en un solar propietat de l'empresa que es troba a sòl rústic. El batle de la vila confirmà que «l'empresa constructora no ha demanat cap llicència a l'Ajuntament» i explicà que «avui mateix -per ahir- ens hem posat en contacte amb l'empresa constructora i ens han explicat que la instal·lació de la cimentera és provisional. Construeixen un xalet a Formentor i per les característiques del solar no poden muntar-la al costat de l'obra».

Ara, la Sala ha demanat un informe complet a l'empresa constructora en el qual ha d'explicar per què han instal·lat la cimentera i per quant de temps. Bartomeu Cifre assegurà que «si l'empresa no argumenta correctament el seu informe farem retirar la màquina». El batle afegí que «com a data límit l'empresa haurà de menester la cimentera fins al 30 d'abril, perquè aquesta és la data màxima per fer obres en zona turística». Per muntar i posar en marxa una màquina d'aquestes característiques, és necessària una llicència municipal i, si es troba en terreny rústic, també cal que el Consell de Mallorca atorgui a l'empresa un interès general. En cas contrari, ha d'instal·lar-se a sòl d'ús industrial.
Nota de Disúrbia: vet aquí un altre exemple de corrupció urbanística: una empresa aixeca una obra monstruosa sense cap tipus de llicència i l'Ajuntament, en lloc de suspendre tant les obres com l'activitat i els usos il·legals, demana un "informe" a l'infractor (tràmit que s'ha inventat ara la corporació, perquè no està previst a cap llei). És com si a un lladre no el detenguessin quan roba, sinó que senzillament li demanassin explicacions de per què ho fa... I mentre l'empresa elabora l'informe, continuarà fent ciment fins que les obres del xalet de Formentor estiguin acabades, desmuntarà la planta, i després l'Ajuntament segurament ja ni posarà cap multa ni farà res de res. Que no és guapo això?

2007-02-20 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/47310

Comentarios





		

Arxius

<Enero 2025
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Categories

  • Eivissa i Formentera
  • Especial
  • Mallorca
  • Menorca
  • Operacio Voramar
  • Suprainsular
  • Etiquetes

    Llista d'etiquetes

    Documents

  • Altres infraccions
  • Notícies d'anys anteriors
  • Què és Disúrbia?
  • Recopilacions de notícies
  • Cercador de Disúrbia:


    Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

    Blogalia

    Blogalia