Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Maria: la batlessa Vich inicia els tràmits per revocar l'autorització a Omniprint

Santa Maria: la batlessa Vich inicia els tràmits per revocar l'autorització a Omniprint

(Diari de Balears, 15/06/2006)

Vich: «Reiter que només tenen permís per aixecar 10 metres i n'han construït desset»

JOAN RIERA. Santa María.
La batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, anuncià ahir que ha iniciat els tràmits per procedir a l'obertura d'expedient per retirar l'actual autorització a Omniprint, planta on s'imprimeix el diari «El Mundo». Vich reiterà que «nosaltres hem donat permís per aixecar 10 metres d'alçada i la planta en té desset. Només poden tenir autorització per deu metres. També investigam l'excés d'ocupació de sol».

Rosa Vich tenia ahir un dia molt intens. Va ser abordada per aquest diari a l'escala de l'Ajuntament: «Com va el cas Omniprint?». Vich contestà: «Procedim amb els tràmits». Ja dins el despatx féu passar la secretària de l'Ajuntament, que li ratificà els passos legals per procedir a la revisió de l'expedient i revocació de l'autorització de la planta impressora per «excés d'alçada i d'ocupació de sòl».

El cas Omniprint fa molt de temps que es comenta a Santa Maria. L'alçada de la planta havia cridat l'atenció dels residents i, especialment, del col·lectiu ecologista Ales, membres del qual donaren a conèixer fora del poble el sorprenent volum de l'edifici. Darrerament han estat veïns del terme els que han pretès contribuir amb nova informació. «Com és possible que la batlessa no sabés que Omniprint té 17 metres d'alçada si ella viu a uns 200 metres del polígon, passades les cases de Son Llaüt?», explicà un veí a aquest diari.

Ara, Rosa Vich està molt interessada «en fer a la perfecció les passes per revocar la llicència a Omniprint». Primer: informes tècnic i jurídic municipals que ratifiquin el que ja ha fet Disciplina Urbanística del Consell. Segon: decret d'obertura d'expedient i comucació a l'interessat per si vol presentar al·legacions. Tercer: anul·lació de l'actual autoritzció de la planta impressora d'«El Mundo».

La batlessa està molt empipada perquè «dins l'expedient on nosaltres crèiem que aprovàvem deu metres d'alçada s'escolaren dos plànols de 17 metres, que foren segellats per error». Ara tot el procediment que es fa és per anul·lar aquests dos plànols.

Davant la batlessa, la secretària ahir també va admetre que «l'Ajuntament aprovà un projecte d'execució que es corresponia al projecte bàsic. És a dir: deu metres».

Un cop ratificades les infraccions d'Omniprint es procedirà a l'obertura d'expedient per anul·lar l'autorització que concedí la comissió de Govern el juliol del 2002. L'acte es farà mitjançant decret de batlia i Omniprint tindrà quinze dies per presentar al·legacions. Després es procedirà a la previsible revocació de l'autorització i subsegüent clausura de les instalacions.

L'edifici d'Omniprint només pot tenir 10 metres d'alçada i ha d'abandonar l'excés d'ocupació denunciat pels serveis d'inspecció de Disciplina Urbanística.

2006-06-15 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/40864

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia