Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Maria: Disciplina Urbanística inspecciona la planta impressora d'Omniprint

Santa Maria: Disciplina Urbanística inspecciona la planta impressora d'Omniprint

(Diari de Balears, 28/04/2006)

Comprovaren que l'edifici excedeix de més de sis metres l'alçada màxima permesa

JOAN RIERA. Palma
Inspectors del departament de Dispciplina Urbanística del Consell de Mallorca inspeccionaren ahir l'edifici de la planta impressora d'Omniprint, on s'edita el diari El Mundo, al Polígon de Son Llaüt. Els funcionaris veren «in situ» que la planta supera de quasi set metres l'alçada permesa, que no acompleix la reculada i que té altres possibles infraccions. Aquestes il·legalittas quedaran reflectides a l'acte dels tècnics.

La inspecció d'ahir, per sorpresa, es deu al fet que l'Ajuntament de Santa Maria, encapçalat per Rosa Vich (PSM), no ha actuat ni ha obert cap tipus d'expedient d'infracció urbanística, tot i que la primera denúncia presentada a les autoritats municipals, formulada pel regidor de Llucmajor Joaquín Rabasco, data del 31 de maig del 2005. Això vol dir que Rosa Vich no s'ha mogut durant pràcticament un any. El Consell no ha tingut un altre remei que intervenir davant les repetides denúncies presentades també davant la institució insular.

La primera denúncia de Rabasco davant el Consell es va fer el passat 2 de març. I el passat 24 d'abril en presentà una altra indicant a la institució insular que feia quasi un any que havia denunciat els fets a l'Ajuntament i que aquest no havia actuat tot i que la batlessa, Rosa Vich, l'havia informat, amb data 10 de juny del 2005, que «no costa a aquestes dependències municipals la concessió de cap llicència d'instal·lació ni, en conseqüència, la d'obertura de cap activitat a aquesta parcel·la».

La nau Omniprint, propietat de l'empresa editora d'El Mundo i del grup túristic Barceló, ocupa 4.500 quadrats de superfície i una alçada que frega els 17 metres, quan l'alçada màxima permesa és de deu metres. També té una nau annexa de mil metres. La planta és més alta que les torres del campanari de Santa Maria. En tot moment, l'equip de govern de l'Ajutament ha mirat cap a una altra banda, i això que entrà en funcionament l'any 2002. Omniprint tampoc no ha respectat ni la reculada prevista per la normativa ni tot el que es refereix a subministrament elèctric.

L'actuació del Consell també obeeix al fet que el passat març li demanà a la batlessa Rosa Vicht tota la documentació referida al cas Omniprint. Però Vich, a l'hora de remetre-la, «s'oblidà» de la denúncia de Rabasco feta el 31 de maig de l'any passat.

Aquesta dada és molt important perquè el Consell només pot actuar contra una il·legalitat urbanística després que hagin passat tres mesos sense que l'Ajuntament afectat ho faci. La primera denúncia de Rabasco a la institució insular va ser del passat 2 de març. No havia transcorregut el termini. Però el dia 24 de març el regidor l'informà que la denúncia feta a Santa Maria tenia quasi un any. Així, el Consell, després de la inspecció, podria subrogar-se i assumir la instrucció de l'expedient disciplinari contra Omniprint. Fonts polítiques de la institució indicaren que «el cúmul d'il·legalitats i irregularitats d'aquesta planta és inqüestionable». Ara s'està a l'espera de tenir cumplimentada l'acta dels inspectors per decidir si el Consell es subroga i obri expedient, que podria acabar, conforme a la normativa vigent, amb l'ordre de tancament cautelar de la planta.

S'ha de pensar que la institució insular ha perdut la confiança amb l'Ajuntament de Santa Maria, que es mostra passiu des de l'any 2002.

2006-04-28 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/39482

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia