Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El Consell denega l'interès general per a l'aeròdrom de ses Salines

El Consell denega l'interès general per a l'aeròdrom de ses Salines

(Ara Balears, 31/01/2020)

S'obre la porta perquè l'ADT pugui dictaminar la demolició de les instal·lacions

M. B. / K. O. La Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell de Mallorca ha denegat aquest divendres l'interès general demanat per a la legalització de l’aèrodrom de ses Salines, atenent, entre altres raonaments, que les instal·lacions fetes no tenen llicència i no compleixen els paràmetres de la Llei de sòl rústic, segons ha explicat a l'ARA Balears Lluís Corral, director insular d'Urbanisme.

Aquesta decisió permetrà a l'Agència de Defensa del Territori (ADT) seguir el procediment obert per retornar la finca de l'Olivó, on s'ubiquen les instal·lacions de vol, al seu estat original. "L'informe -de la CIU- és desfavorable perquè el requeriment de legalització urbanística no es compleix", ha explicat Corral.

Aquesta és la tercera sol·licitud d’interès general demanada per al projecte, deu anys després que l’Agència de Disciplina Urbanística (ADU) del Consell ordenàs (9 de febrer de 2010) la demolició de les set naus metàl·liques i la pista de vol ja asfaltada.

A més, durant el temps que ha estat actiu el camp de vol, hi ha hagut diversos accidents, segons l’empresari Jordi Perelló, que té un habitatge devora l'aeròdrom. La pista s'hauria d'ubicar a un quilòmetre del nucli urbà, condició que tampoc compleix.

Un cas que coixeja des de 1991
La pista de l’Olivó va aconseguir del Consell Insular, el 19 de desembre de 1991, l’interès social per dur-hi a terme pràctiques d’aeromodelisme. Amb el temps es convertí en un camp d’ultralleugers amb una pista asfaltada i hangars construïts sense llicència municipal. El 10 d’octubre de 2008 la Comissió Insular d’Urbanisme denegà l’interès general per a les instal·lacions. L’agència disciplinària del Consell n’ordenà la demolició el 9 de febrer de 2010, que no fou atesa pel promotor. En resposta a una demanda del promotor, Francisco Nicolau, el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma va dictar, el 28 de setembre de 2018, "la retroacció del procediment" [Nota de Disúrbia: això es refereix només a la tramitació de l'interès general] per evitar la "indefensió" del promotor, Francisco Nicolau. El jutjat no entrava a valorar la idoneïtat d'atorgar o no l'interès general, sinó que obligava el Consell a debatre la nova sol·licitud, cosa que ha fet aquest divendres.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/78111

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia