Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El Consell troba tres lloguers turístics a una ANEI de Felanitx

El Consell troba tres lloguers turístics a una ANEI de Felanitx

(Ara Balears, 1/04/2017)

Es coordinarà amb el Govern per multar infractors

C. Buades. L’Agència de Defensa del Territori (ADT) del Consell de Mallorca va ordenar ahir la demolició de tres habitatges construïts a una zona ANEI de Felanitx -les àrees de major protecció a sòl rústic- que es destinaven al lloguer turístic.

Es tracta de tres apartaments, terrasses i una piscina construïts sense llicència en una mateixa parcel·la on l’ús residencial està totalment prohibit. Entre els tres edificis, que es comercialitzaven a través d’internet, hi ha 10 places, que estan repartides en dos immobles de quatre -un amb dues habitacions- i un altre amb capacitat per a dues persones.

Els preus oscil·laven, en funció de l’apartament, entre els 59 i els 119 euros la nit i s’anunciaven com a “confortables cases de pedra natural” en “reserva natural”.

No són els primers habitatges que es troben en sòl rústic protegit de Mallorca que es destinen al lloguer turístic i, de fet, aquesta setmana la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, va anunciar que el 80% de les infraccions urbanístiques comeses en sòl rústic que detecta l’Agència de Defensa del Territori tenen com a infractores persones que dediquen aquell habitatge al lloguer turístic.

Col·laboració amb Turisme

Per aquest motiu, el consell de direcció de l’agència va acordar ahir establir un acord de col·laboració amb la Conselleria d’Innovació, Rercerca i Turisme per tal d’intercanviar informació relacionada amb aquest tipus d’infraccions.

D’aquesta manera, aquelles edificacions utilitzades per a lloguer turístic i que s’hagin construït cometent una infracció urbanística en sòl rústic poden fer front a multes i ordres de demolició de l’ADT i, a més, a multes per part de la Conselleria de Turisme pel fet de ser una activitat que incompleix la normativa, ja que “si l’habitatge és il·legal no es pot llogar”, segons va afirmar ahir Garrido.

Per fer la col·laboració efectiva, es va aprovar modificar el Pla Anual d’Inspecció Urbanística. A partir d’ara, l’Agència de Defensa del Territori farà arribar al Govern tots aquells expedients que puguin relacionar-se amb el lloguer turístic per tal que, paral·lelament a la tramitació de la infracció urbanística, es determini si hi ha vulneració de la normativa turística.

Al mateix temps, s’ha demanat a la Conselleria de Turisme que, si durant les inspeccions detecten elements que podrien ser constitutius d’infracció urbanística -com una ampliació il·legal de les habitacions, la construcció de piscines o la construcció de banys per fer habitables casetes a parcel·les rústiques, algunes de les infraccions més habituals-, n’informin el Consell.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76889

Comentarios

1
De: roku.com/link Fecha: 2019-11-18 09:48

best web hosting
roku.com/link
roku.com/link
espn.com/activate
mcafee.com/activate
espn.com/activate
garmin updates
Dell printer customer service
xfinity.com/activate
pbs.org/activate
yahoo customer service
hbogo.com/activate		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia