Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > L'exfuncionària d'Artà acusada de malversació nega haver-se quedat doblers

L'exfuncionària d'Artà acusada de malversació nega haver-se quedat doblers

(Ara Balears, 8/11/2016)

La Fiscalia li demana sis anys de presó per haver-se apropiat de fins a 65.000 euros

EFE. L'exfuncionària de l' Ajuntament d'Artà acusada de malversació per apropiar-se presumptament d'entre 33.000 i 65.000 euros de multes pagades per infractors ha negat en el judici haver-se quedat els doblers i ha dit que ella pensava que ho havia ingressat tot en el compte del Consistori.

"Si fos per mi, diria que no toca faltar res", ha assegurat la dona durant la seva declaració davant el jurat, en el judici que ha començat aquest dilluns a l' Audiència de Palma, en el qual la Fiscalia demana que sigui condemnada a sis anys de presó.

La dona ha afirmat que "anava sobresaturada de feina" per justificar que els pagaments de sancions per infraccions urbanístiques que ella gestionava com a auxiliar administrativa quedassin durant un temps "en un calaix".

La Fiscalia l'acusa d'apropiar-se de 65.080 euros de multes d'infraccions urbanístiques entre 2007 i 2011, i l'acusació particular que exerceix l'Ajuntament d'Artà, d'uns 33.000.

En la declaració davant el jurat, la dona ha negat haver-se quedat cap quantitat, encara que ha admès que "pel que es veu, alguna cosa falta", encara que ella pensava "que estava tot bé". "No puc explicar-ho", ha afegit sobre on han pogut anar a parar els diners.

"Tenia moltíssima feina i potser no parava l'atenció que calia", ha reconegut l'exfuncionària.

"Quan em pagaven, jo posava els diners en un sobre dins un calaix", ha explicat sobre la dinàmica de treball en relació amb el pagament de multes, i ha dit que si tenia temps anava ella mateixa a ingressar-los, o bé demanava al zelador que ho fes o ho deixava allà.

Ha detallat que aquest calaix quedava obert i amb la clau posada fins que ella partia i que no sempre seia en aquesta taula.

La dona ha explicat que en aquest departament feien feina cinc persones, que estava obert al públic des del matí i que a més passava per allà personal de neteja i informàtics als capvespres.

Ha insistit diverses vegades que tenia un gran volum de feina i ha dit que quan va deixar l'Ajuntament d'Artà, el 2012, tres persones es van repartir totes les tasques que fins llavors havia assumit ella tota sola.

La investigació va començar quan es va detectar que no figurava en el compte de l'Ajuntament un pagament de 24.000 euros realitzat per un veí per una infracció. Es va obrir expedient a la llavors funcionària i es va dur a terme una auditoria.

La dona ha dit que en els onze anys que va treballar com a funcionària, entre 2000 i 2011, no va haver-hi cap queixa ni se li va obrir cap expedient fins que, a finals del 2011, el batle li va sol·licitar una relació de les sancions abonades.

Llavors es va adonar que hi havia una quantitat per ingressar, de 24.000 euros, i la va portar al banc.

Després de partir, ha dit que van aparèixer més doblers. "Crec que van aparèixer uns sobres al febrer o març, en un arxivador", ha detallat, i ha negat que ella els hagués posat allà.

L'exfuncionària ha explicat que des que va començar la investigació sofreix depressió i està en tractament. El judici continuarà demà.

2016-11-08 | Etiquetes: , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76634

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.82.119.116 (ab6cb55827)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Abril 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia