Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Muro: el Tribunal Superior confirma la il·legalitat del camp de golf de Son Bosc

Muro: el Tribunal Superior confirma la il·legalitat del camp de golf de Son Bosc

(Ara Balears, 18/10/2016)

La sentència declara que la normativa vigent no permetia el projecte i desestima el recurs presentat per l'Ajuntament i la promotora

X. Adrover. Una sentència de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha confirmat la il·legalitat de la llicència d'obres que va atorgar l' Ajuntament de Muro l'any 2008 per construir un camp de golf a Son Bosc, una finca situada devora l'Albufera i que, per decisió del Govern actual, tornarà a formar part del Parc Natural.

La decisió judicial considera que el Consistori murer no podia concedir la llicència perquè la zona havia estat protegida prèviament per les Directrius d'Ordenació Territorial. Desestima així el recurs d'apel·lació que varen presentar l'Ajuntament i la promotora Golf Platja de Muro contra la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu del 18 de febrer, per la qual s'estimava el recurs que varen presentar el 2008 el GOB i el PSM contra la llicència que autoritzava la construcció del camp de golf.

Contra la sentència, que imposa les costes del judici als apel·lants, es pot interposar recurs de cassació. L'advocat del GOB i el PSM, Pep Massot, ha assenyalat que "la sentència explica que no s'ha vulnerat cap jurisprudència anterior", per la qual cosa, i en opinió seva, "l'Ajuntament de Muro no ho té gaire fàcil per aconseguir treure'n profit si vol interposar un recurs de cassació contra la sentència".

Aquesta resolució judicial ratifica el criteri de qui llavors era tècnic de l'Ajuntament de Muro, clarament contrari a la construcció del camp de golf. Un criteri que també varen compartir el Consell de Mallorca i el Govern, però que el Consistori murer va obviar per fer cas a una assessoria externa que permetia a la promotora tirar endavant el projecte. La promotora ara podria demanar indemnitzacions a l'Ajuntament, ja que es va donar una llicència que no ha pogut executar per motius legals.

Tant els ecologistes com el PSM han expressat satisfacció per la sentència, tot i recordar que l'indret  gaudeix de la protecció que li confereix la figura de ZEPA ( Zona d'Especial Protecció de les Aus).

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76594

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.167.15.6 (a5d69bc5fd)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Diciembre 2018
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia