Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Margalida: l’ADU donarà 48 h al xibiu de Son Serra per complir-ne la paralització

Santa Margalida: l’ADU donarà 48 h al xibiu de Son Serra per complir-ne la paralització

(Ara Balears, 11/06/2016)

Els promotors han incomplert les mesures cautelars imposades per l’agència del Consell

Com sentir ploure. Els promotors de la instal·lació del xibiu de Son Serra han fet cas omís de l’Agència de Disciplina Urbanística de Mallorca (ADU) i continuen amb les tasques per posar-lo en funcionament, de manera que incomplirien les mesures cautelars que es dictaren amb l’obertura de l’expedient informatiu iniciat l’1 de juny passat.

Així, l’agència del Consell donarà un termini de 48 hores als promotors per paralitzar la instal·lació del baret de platja fins a la resolució de l’expedient. En cas contrari, s’iniciarà un expedient de sanció i es precintarà el solar on s’està col·locant l’estructura prefabricada.

En aquest sentit, s’ha d’apuntar que l’obertura d’un procés per part de l’agència no implica la presa de mesures cautelars de paralització. El criteri que se segueix normalment en aquests casos és el d’irreversibilitat. Si una actuació és irreversible, es prenen mesures cautelars. Tot i que la implantanció del quiosquet prefabricat es pot tirar enrere, l’ADU havia decidit aplicar mesures cautelars a l’espera de resoldre l’expedient informatiu.

Infracció de la servitud de Costes

L’Agència de Disciplina Urbanística va obrir l’expedient arran d’una denúncia presentada. La raó que va fonamentar l’obertura del procés per infracció de la normativa de Costes, segons ha informat aquest organisme dependent del Consell, és “la implantació d’una instal·lació prefabricada sense la preceptiva autorització en zona de servitud de Costes”.

Per aquest motiu, l’Agència mallorquina va iniciar un expedient que pot acabar en sanció per incomplir la normativa de Costes, la qual estableix que en els terrenys litorals és preceptiu tenir una autorització de l’organisme dependent de l’Estat [Nota de Disúrbia: error, aquesta autorització l'ha de donar no Costes, sinó el Consell de Mallorca, i per això pot actuar en aquest cas l'Agència...] per instal·lar-hi qualsevol equipament o fins i tot per a determinades activitats.

D’aquesta manera, l’Agència de Disciplina Urbanística, que dirigeix Tomeu Tugores, comunicarà el termini per al compliment de les mesures cautelars de paralització als promotors de l’obra. En cas contrari, es precintarà el solar privat on s’està instal·lant el xibiu prefabricat i, a més a més, se sancionarà els promotors.

La instal·lació de xibius a la platja verge de Son Serra de Marina ha aixecat una gran oposició social. La primera manifestació es va realitzar el mes de gener passat i es va reproduir durant el març.

De totes maneres, ni les institucions ni el clam social que ha generat han fet variar la posició del consistori viler.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76375

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 3.95.23.35 (4aa1a81387)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Abril 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia