Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El Consell de Mallorca durà a la Fiscalia les irregularitats urbanístiques en sòl rústic

El Consell de Mallorca durà a la Fiscalia les irregularitats urbanístiques en sòl rústic

(Ara Balears, 26/05/2016)

El Pla anual d'inspecció urbanística classificarà els més de 1.000 expedients pendents segons criteris d'objectivitat i transparència

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, i el gerent de l'Agència de Disciplina Urbanística (ADU), Bartomeu Tugores, han presentat aquest dimecres el Pla anual d'inspecció urbanística, després de 5 anys sense tenir-ne cap, ja que el darrer s'aprovà l'any 2011. Com a novetat, inclou per primera vegada la planificació de la tramitació d'expedients d'infracció urbanística, un catàleg de criteris a seguir per seleccionar les possibles infraccions i sancionar-les.

El Consell de Mallorca té la intenció així d' agilitar els tràmits dels més de 1.000 expedients que estan pendents. Garrido ha remarcat que la Llei del sòl de les Illes Balears, que entrà en vigor el mes de maig de 2014, va reduir els terminis de prescripció de les infraccions urbanístiques i, per tant, han de tenir en compte si prescriuen els expedients pendents. Segons el Consell, a causa del volum d'assumptes detectats, és necessària una classificació amb objectivitat i transparència.

Tant Garrido com Tugores han destacat l'obligació del Consell de portar davant la delegació de la Fiscalia de Medi Ambient de les Illes Balears els casos en què es puguin haver comès delictes contra l'ordenació del territori, tenint un esment especial al sòl rústic protegit. "Dins aquestes àrees concretes hem de fer una actuació molt contundent", ha afirmat Garrido. 

Així com ha explicat Tugores, el nou pla marcarà a l'Agència de Disciplina Urbanística les fonts d'informació per tal de destriar els expedients. El departament de territori informarà per primera vegada l'ADU. Comunicarà, per exemple, casos d'obres executades sense llicència quan no hagin prescrit, cèdules d'habitabilitat en sòl rústic i habitatges unifamiliars en sòl rústic [Nota de Disúrbia: home, si són il·legals...], entre d'altres. Sembla que l'ADU fins ara no tenia el coneixement complet d'aquests assumptes. Segons Tugores, molts dels expedients oberts són per denúncies presentades per particulars i ha dit que "tenen el dret que s'hi actuï i els donem una resposta" [Nota de Disúrbia: tot i que això no s'ha de confondre amb que els denunciants tenguin drets o siguin part dins l'expedient, que són coses molt diferents]. Tugores ha volgut agrair també als tècnics del Consell la feina feta fins ara.

D'altra banda, es pretén prioritzar les actuacions en les obres que estan en execució. Segons el Consell, si es paralitza una obra il·legal quan es detecta, la demolició i els costos seran menors que si l'obra ja ha acabat. 

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76351

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.87.61.215 (62cd473db5)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Mayo 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia