Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El jutge demana a Andratx que sol·liciti ajuda policial si és incapaç de tombar els apartaments de Cala Llamp

El jutge demana a Andratx que sol·liciti ajuda policial si és incapaç de tombar els apartaments de Cala Llamp

(Ara Balears, 19/05/2016)

Li reclama que identifiqui els propietaris dels apartaments il·legals que segons el Consistori no deixen entrar els tècnics per fer el projecte d'enderrocament

J. Perelló. El magistrat del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma continua la complicada tasca d'aconseguir que l'Ajuntament d'Andratx enderroqui els 12 apartaments il·legals de Cala Llamp, en compliment d'una sentència judicial que aviat complirà 3 anys.
En aquest nou episodi, Tomás Méndez demana al consistori que “identifiqui els propietaris” que no deixen passar els tècnics municipals per tal de fer els amidaments oportuns i els càlculs per poder elaborar el projecte d'esbucament.

Per descomptat, el demandant i guanyador del procediment, el GOB, té clar que tot plegat és una maniobra dilatòria de l'Ajuntament d'Andratx, que va ser capaç de donar una llicència el juliol de 2005, en temps d'Eugenio Hidalgo, sense que fos legal, tal com ha sentenciat la justícia, i ara resulta que no troba la manera d'entrar-hi per poder projectar la demolició. De fet, els darrers 3 anys, des que es va dictar la sentència que declarava completament il·legal i il·legalitzable la construcció, el Consistori no ha fet més que deixar passar el temps i posar-hi tots els entrebancs possibles, que el magistrat ha anat revocant un darrere l'altre.

La darrera estratègia va ser afirmar al jutjat que no li era possible entrar a l'edifici il·legal per poder prendre mides abans de tomar-lo, i per aquest motiu el titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 ha dit a l'Ajuntament que li aporti nom, DNI, finca, pis i porta dels titulars de les propietats que es neguen a deixar-hi passar l'autoritat, i li ha advertit que, si cal, “sol·liciti  auxili policial”, perquè del que es tracta és de complir la sentència.

Els 12 apartaments autoritzats per Eugenio Hidalgo varen ser promoguts per l'empresa Marmacen Sol, propietat del promotor també condemnat pel cas Andratx Manuel Zapata; s'aconseguí la llicència en el temps rècord d'un mes després d'haver-la sol·licitada i amb informes favorables del jurídic i de l'arquitecte municipal, que varen ser “convençuts” pel promotor, segons figura en el sumari judicial, tot i que el sòl no era urbà, de la possibilitat de construir-hi una promoció d'apartaments.

Ho ha provat tot

Andratx ha intentat tot tipus de maniobres per evitar la demolició. S'ha adreçat al recurrent, el GOB, qui sempre ha demanat que es restableixi la legalitat i que, per tant, s'enderroqui l'edifici, i fins i tot ha arribat a promoure una revisió de normes subsidiàries, fa només uns mesos, que va sorprendre alguns tècnics de la ponència tècnica de la Comissió Insular d'Urbanisme per la manca de rigor de la proposta.

Els intents municipals no tenen cap altra motivació que intentar evitar una indemnització que es preveu que serà important, una vegada que els propietaris dels apartaments il·legals reclamin al Consistori tots els perjudicis ocasionats per una llicència irregular atorgada per Eugenio Hidalgo, el batle que va ser empresonat pel cas Andratx.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76338

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 52.55.186.225 (28482c5c36)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Abril 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia