Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El batle de Petra obrirà expedient urbanístic a la seva dona

El batle de Petra obrirà expedient urbanístic a la seva dona

(Ara Balears, 13/02/2016)

Femenías diu que “tal vegada s’han excedit” i adverteix que “no hi ha res a rascar”

MIQUEL BARCELÓ Petra. La denúncia de l’oposició (MÉS) d’una presumpta irregularitat urbanística a una casa antiga del carrer Ample obligarà el batle, Salvador Femenías (El Pi) que governa amb el suport del PP, a obrir un expedient d’infracció a la seva dona, que és la titular de la llicència d’obra, segons ha denunciat la portaveu de MÉS, Catalina Mas. El mateix batle ha reconegut que “tal vegada s’han excedit, però la casa és d’un oncle de la meva dona, jo no hi tenc res a veure”. Així i tot, Femenías diu que “encara que jo no sé què hi han fet, s’haurà de fer una revisió d’obres, i si s’han passat s’haurà de complir la normativa”.

Paralització de les obres


MÉS registrà dia 9 d’aquest mes de febrer una petició de “paralització immediata de les obres i obrir el corresponent expedient de disciplina urbanística”, perquè “es tracta d’una obra major que requereix la presentació d’un projecte. No és de cap manera una obra menor”. Des de l’oposició s’assegura que “dia 1 d’abril de 2014 la dona del batle, Apol·lònia Bauzà Gayà, demanà un primer permís d’obra menor i el 20 de gener, després que haguéssim sol·licitat informació al respecte, en demanà un altre de menor”. Catalina Mas entén que l’augment del volum de la casa “amb teulada nova, una piscina camuflada com a dipòsit d’aigua i una reforma general amb la que només han deixat sencera la façana, no és, de cap manera, una obra menor. I el batle ho sap”.

Salvador Femenías, en ser preguntat per aquest diari sobre la titularitat de la casa insisteix que és d’un oncle de la seva dona. “No és res meu”, subratlla. Llavors afegeix: “Hi ha moltes obres per revisar a tot el poble i no vull entrar en cap polèmica. Si se’n vol treure punta, no hi ha res a rascar”. Per tal de llevar ferro a la denúncia de MÉS, el batle declara que no hi veu cap intencionalitat política.

Durant molts anys Petra ha viscut envoltada de problemàtica relacionada amb l’urbanisme. La mateixa cap de l’oposició i exbatlessa, Catalina Mas, fou en el seu moment acusada de fer la vista grossa davant un suposat excés de volum d’una empresa participada pel seu home. Ara, Salvador Femenías està lluny de suposar que l’actuació de l’oposició sigui una qüestió de revenja: “No crec que sigui res personal. A mi no m’ha afecta directament”, insisteix abans d’assegurar que en el cas de la llicència d’obra de la seva dona “s’actuarà així com pertoqui”.

Des de MÉS s’ha informat que el primer permís d’obra menor concedit per l’Ajuntament a Apol·lònia Bauzà incloïa: “(... )arreglar el terrat, enrajolar la planta del pis, el bany i la paret mitgera, el dipòsit d’aigua, i l’obertura d’una finestra ja existent”, i assegura que “el que realment s’està fent la dona del batle és una casa nova”.

2016-02-13 | Etiquetes: , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76163

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 3.87.147.184 (89c69d4347)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Mayo 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia