Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El GOB denuncia al jutge un nou intent d'Andratx de no tirar els apartaments de cala Llamp

El GOB denuncia al jutge un nou intent d'Andratx de no tirar els apartaments de cala Llamp

(Ara Balears, 20/01/2016)

El Consistori demana per entrar-hi a prendre mides dels edificis per fer el projecte de demolició un any i mig després d'haver-lo fet i pressupostat

Jaume Perelló. Dos anys després d'anunciar al jutjat l'inici de les obres de demolició dels apartaments il·legals i il·legalitzables de Cala Llamp, que precisament havien d'iniciar-se el 7 de gener de 2014 de manera voluntària per part dels propietaris, l'Ajuntament d'Andratx s'ha adreçat ara al Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma per demanar permís per accedir als edificis i acabar de prendre mides pel projecte de demolició.

De fet, els propietaris no tomaren els edificis, i l'Ajuntament va informar el jutge que ho faria ell de manera subsidiària com marca la normativa a partir del mes d'agost del mateix any 2014. Andratx va redactar el projecte per demolir-los, el va pressupostar, i ara, un any i mig després, diu que necessita prendre mides. Els 12 apartaments aixecats a Cala Llamp, d'un projecte total de 24, han estat declarats il·legals pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que, a més, va ordenar el mes de juliol de 2015 que l'Ajuntament havia d'enderrocar-los en un termini màxim de dos mesos i que el Jutjat Contenciós número 2 de Palma en supervisaria el compliment.

L'acusació d'aquest cas, el GOB, que va aconseguir una sentència irrefutable de demolició i que no hi ha manera de legalitzar-los, s'ha adreçat també al magistrat i ha lamentat “les mentides” i contradiccions municipals. “Consideram, a més, una autèntica contradicció que l’Ajuntament d’Andratx, dia 11 de setembre del 2014, “adjuntàs el projecte de demolició que ja ha estat redactat per l’Ajuntament”, i ara, dia 7 de gener del 2016 ens diu que el mateix tècnic municipal ha d’entrar als domicilis “a fi de finalizar la redacció del meritat projecte…", critiquen des de l'entitat ecologista en l'escrit remès al jutjat.

Els ecologistes recorden al magistrat que “el projecte de demolició de les obres il·legals, redactat per l’arquitecte tècnic municipal, Sr. José Casañas Vilamala, i datat el desembre del 2013, amb un pressupost total de 535.279,18 euros, fixa que el termini d’execució de les obres és de dos mesos”, i per tant, sembla incomprensible que més de dos anys després de datar el projecte de demolició, ara s'hagi de demanar permís al jutjat per entrar als edificis amb el pretext d'elaborar quelcom que ja està més que fet. El GOB no té dubtes en la seva resposta i considera que “una vegada més, els enganys i les mentides de què fa ús la Corporació municipal tenen com a objectiu no executar la sentència”.

Intents per no complir la sentència

Els intents de l'Ajuntament d'Andratx, presidit per Jaume Porsell, de legalitzar els apartaments han estat constants, però mai no ho han aconseguit. Fa uns mesos, amb la revisió de les Normes Subsidiàries  Andratx va intentar que el Consell de Mallorca acceptàs una requalificació dels terrenys i que aquesta preveiés la possibilitat de construir un edifici plurifamiliar en una zona on en el moment d'atorgar la llicència era completament il·legal. És a dir, una vegada que Andratx no va complir amb la normativa i va atorgar una llicència denunciada pel GOB i sentenciada pels tribunals com a il·legal, l'Ajuntament intentava que la màxima autoritat urbanística, el Consell de Mallorca, beneís la malifeta amb un canvi de la planificació.

Aquesta temptativa municipal va ser criticada amb duresa per alguns dels tècnics presents a la comissió perquè no té base jurídica i perquè contravé l'ordenament. Fins i tot, un dels presents a la reunió va comentar a l'ARA Balears que la proposta era “grotesca i ofensiva”.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76100

Comentarios

1
De: ANDREU Fecha: 2017-02-07 20:23

Núm. expediente:


455/2006-OBRES2
De: ANDRES Fecha: 2017-02-07 20:25

LOS DE MANACOR NO ENTENDEMOS QUE ES LO QUE ESTA PASANDO.Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.91.41.87 (2065e5e559)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Mayo 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia