Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Prec del GOB al jutge perquè Andratx compleixi la sentència i tomi els apartaments de Cala Llamp

Prec del GOB al jutge perquè Andratx compleixi la sentència i tomi els apartaments de Cala Llamp

(Ara Balears, 16/12/2015)

El Consistori ha d'informar mensualment el jutjat “de totes les actuacions que s'estiguin duent a terme” per restablir el paratge a la situació anterior a la construcció dels dos blocs de pisos, però no ho fa

Mercè Pinya. L'Ajuntament d'Andratx continua incomplint les resolucions judicials que l'obliguen a demolir els apartaments il·legals de Cala Llamp i restituir els terrenys a la seva condició original, tot i que el 12 de novembre passat el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma dictà una providència per requerir el Consistori “perquè acceleri els tràmits pertinents per al compliment d'allò disposat en les sentències de referència” i, també, “informi mensualment aquest jutjat de totes les actuacions que s'hi estan duent a terme”. Així ho ha denunciat el GOB davant el mateix jutjat.

Tot i que l'Ajuntament no pot continuar fent-se el sord davant les sentències i ha de començar a actuar, per mandat judicial, els ecologistes, denunciants del cas, lamenten que “una vegada més ens trobam que l'Ajuntament d'Andratx ha incomplert les resolucions judicials, atès que ha passat ja més d'un mes i no ha comunicat res al jutjat sobre el compliment de la demolició de tot el que s'ha construït il·legalment i la restitució completa dels terrenys a la situació anterior a l'inici de les obres”, segons consta en la petició d'execució de sentència que aquest dilluns registraren davant el jutjat.

El GOB suplica al jutjat que es requereixi el batle d'Andratx, el popular Jaume Porsell, mitjançant representació processal perquè “en el termini d'una audiència notifiqui al jutjat les actuacions municipals realitzades des de dia 12 de novembre de 2015 fins a dia d'avui”, tal com manava la providència esmentada. Això, “amb l'apercebiment dels perjudicis en què pot incórrer en el cas d'incompliment”, conclou.

Els 12 apartaments il·legals de Cala Llamp es construïren amb una llicència d'obres concedida el juliol de 2005 per part de l'Ajuntament del batle del PP condemnat per corrupció, Eugenio Hidalgo. Un permís que una sentència judicial declarà nul de ple dret el 2009 i que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears confirmà el 2011. La justícia determinà que “l'Ajuntament estarà obligat a dictar els actes que siguin necessaris per a la restauració de l'ordre urbanístic infringit, inclosa la demolició”.

El novembre passat, mitjançant un escrit adreçat al Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma, el GOB ja insistí que dia 13 de juliol de 2015 el mateix jutjat va donar als propietaris dels edificis i a l’Ajuntament d’Andratx un termini de 5 dies per presentar al·legacions a la petició de compliment de la sentència que havia fet l’entitat pocs dies abans. El GOB havia demanat al jutge que l’Ajuntament compleixi amb la seva obligació d’esbucar els 12 apartaments il·legals sense més dilació. Des d’aleshores, hi insisteixen els ecologistes, no hi havia hagut cap actuació judicial i, “malgrat el temps transcorregut, l’execució de la sentència està oblidada”.

 Fou pocs dies després, l'11 de novembre, quan el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma va dictar la providència per la qual el jutge Tomás Méndez López requereix a l'Ajuntament d'Andratx que “acceleri al màxim els tràmits pertinents pel compliment d'allò disposat en les sentències de referència”. Segons la providència, l'Ajuntament d'Andratx, governat actualment pel PP i El Pi, ha d'informar mensualment el jutjat “de totes les actuacions que s'estiguin duent a terme” per restablir el paratge a la situació anterior a la construcció dels dos blocs de pisos, una informació que, segons el GOB, no s'ha traslladat.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/76033

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 34.228.38.35 (28f0953d16)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Abril 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia