Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Pollença: el xalet continuarà sense Cortina, però amb llum i aigua

Pollença: el xalet continuarà sense Cortina, però amb llum i aigua

(Ara Balears, 16/10/2015)

El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma desestima la pretensió del propietari de poder tornar a ocupar la casa perquè no té final d'obra, però permet que tingui subministraments

Alfonso Cortina continuarà sense poder gaudir del xalet que té a Formentor i que segons el Tribunal Superior de Justícia de Balears va ser qualificat d'elevat impacte ambiental i del qual va decretar la nul·litat de la llicència. Així ho ha decretat el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma en resposta a la petició del propietari de la mansió que havia reclamat la suspensió dels efectes del decret dictat el passat mes d'agost per l'Ajuntament de Pollença i que li denegava poder fer ús del luxós habitatge a conseqüència de l'esmentada sentència.

El Jutjat considera que la denegació de l'ús d'aquesta propietat que va signar el batle Miquel Àngel March es va fer complint amb la llei, ja que es basa en què “el propietari no disposa del títol habilitant” per gaudir del xalet en aquest moment. Per tant, el jutge creu que si suspengués la decisió municipal estaria atorgant al propietari un dret del qual de moment no pot gaudir fins que no hi hagi un pronunciament judicial a fons sobre la qüestió, ja que l'empresari va recórrer la decisió municipal.

L'empresari Alfonso Cortina va haver d'abandonar aquest estiu el seu xalet de Formentor per no disposar del final d'obra i els seus representants es mostraren molestos amb l'actuació municipal, que l'Ajuntament veu ara confirmada pel Jutjat Contenciós. El Consistori va signar una ordre també per tallar el subministrament elèctric que va adreçar a Gesa i una altra a la que s'ocupa de l'aigua corrent, Immobiliaria Formentor.

En aquest sentit, el Jutjat sí que dóna la raó al demandant i decreta la suspensió de l'actuació municipal de tallar els subministraments, entenent que això pot generar diferents perjudicis a l'interessat de difícil restitució.

Segons l'informe elaborat per l'Ajuntament de Pollença a partir de la sentència del TSJIB, Alfonso Cortina haurà d'esbucar almenys una planta de seva mansió de Formentor. L'informe tècnic de l'Ajuntament va corroborar fa mig any que l'empresari s'excedí de la llicència atorgada pel Consistori l'any 2005, construint tres plantes, en lloc de les dues autoritzades. Així ja ho indicava la sentència del TSJIB que va anul·lar la llicència atorgada el desembre passat.

L'informe també va constatar que el projecte de legalització que l'empresari presentà al Consistori, que plantejava una sembra d'arbres per dissimular l'impacte, no és suficient. Això no obstant, la demolició d'una planta tampoc no és garantia que es pugui legalitzar l'edificació, ja que la sentència del TSJIB indica que el projecte bàsic amb llicència atorgada "ja suposa un inadmissible impacte ambiental i paisatgístic".

Per tant, queda pendent en aquests moments determinar quin serà el futur del xalet i si la demolició d'una planta serà suficient perquè la Sala consideri que s'ha complert la sentència que fixa en l'impacte paisatgístic una part important de la càrrega jurídica contra l'obra feta per l'empresari.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75918

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.234.114.202 (ecdc0fb312)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Enero 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia