Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Artà delegarà la disciplina urbanística al Consell

Artà delegarà la disciplina urbanística al Consell

(Ara Balears, 29/07/2015)

Tots els partits hi voten a favor excepte el PP

L'Ajuntament d'Artà delegarà les competències en disciplina urbanística a l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial del Consell de Mallorca. Així ho aprovà el Consistori ahir vespre amb els vots a favor de tots els grups (Independents, El Pi, PSOE i Alternativa), excepte el PP.

Tot i que hi votà a favor, UIA preferia esperar que el nou equip de govern del Consell dugui a terme algunes modificacions als estatuts amb la finalitat d'assegurar que els doblers que es recaptin per les infraccions reverteixin en els ajuntaments. El seu portaveu, Jaume Alzamora, indicà que durant els darrers tres mesos s'han recaptat uns 32.000 euros per aquest concepte. El portaveu del PSOE, Manolo Galan, assegurà que el conveni ja ho indica així. De fet, es preveu que quan el Consell aprovi l'entrada a l'Agència, els estatuts ja estiguin canviats.

Artà serà el setè consistori adherit a l'agència creada l'any 2009 per encarregar-se de les competències municipals d'inspecció, sanció i restabliment de la legalitat dels municipis petits.

Un expedient a la setmana

L'Ajuntament d'Artà no té un recompte oficial de tots els expedients oberts al Consistori. Actualment, el batle, Tolo Gili, signa l'obertura d'un expedient cada setmana més o manco, segons ha indicat. La majoria són petites infraccions, malgrat que també destaca la gran quantitat d'infraccions referents a piscines il·legals.

Altres intents

L'Ajuntament artanenc havia rebutjat en altres ocasions l'adhesió a l'agència. La darrera fou el setembre de 2013. Aleshores, ni El Pi ni el PSOE votaren a favor de la iniciativa. De fet, la disciplina urbanística ha estat un tema molt present al Consistori, fins al punt de trencar el pacte de govern de l'anterior mandat. L'aleshores batle, Jaume Alzamora, expulsà l'edil d'Iniciativa Verds, Guillem Caldentey, per "deslleialtat", després que aquest l'acusàs de no complir les seves obligacions de tramitar els expedients.

Posteriorment, els Verds –i després d'Alternativa– feren dos intents més per aconseguir l'adhesió a l'Agència. La posaren com a condició quan  es negociava el nomenament de Gili com a batle l'abril passat i hi tornaren el juny per assolir el pacte de govern, format per El Pi (3), PSOE (3) i Alternativa (1), i aconseguiren el seu objectiu.

Set municipis

Actualment, Marratxí, Son Servera, Algaida, Montuïri, Campanet i Puigpunyent tenen les competències delegades al Consell. Valldemossa va deixar de tenir-les-hi l'any passat. Altres consistoris, com Llubí, Felanitx i Inca, s'han interessat per adherir-se a l'Agència durant aquest mandat. Durant la darrera legislatura, no se n'hi va adherir cap.

L'any 2014 l'Agència inicià 28 procediments sancionadors i de demolició, imposà 28 multes per valor d'1,5 milions d'euros i dictà 18 ordres de demolició.

2015-07-29 | Etiquetes: , , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75757

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 34.228.142.94 (41e925b8c8)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Diciembre 2018
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia