Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Maria: el Consell ordena paralitzar unes obres il·legals a la possessió BIC de Son Seguí

Santa Maria: el Consell ordena paralitzar unes obres il·legals a la possessió BIC de Son Seguí

(Ara Balears, 24/07/2015)

Es feien sense ni permís de Patrimoni ni llicència de l'ajuntament de Santa Maria

M Bonnín. El Consell de Mallorca ha ordenat la suspensió d'unes obres irregulars iniciades a la possessió de Son Seguí (Santa Maria), considerada Bé d'Interès Cultural. Les obres il·legals varen ser detectades el mes de maig, en una inspecció duta a terme per tècnics de la institució. Es feien reformes a la tafona, al celler i als estables sense ni l'autorització de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, obligatòria en el cas de monuments BIC, ni la llicència d'obres de l'Ajuntament.

L'incompliment d'aquesta ordre pot originar un procediment sancionador i la imposició de multes. L'ajuntament, per la seva banda, està obligat a vetllar perquè s'executi. El batle de Santa Maria, Colau Canyelles (MÉS), ha confirmat que les reformes es varen iniciar quan la llicència municipal s'estava tramitant, "una conducta habitual", segons ha afirmat. També ha indicat que ara ja està adjudicada.

Un camp de polo?

Algunes fonts han apuntat que la propietat estaria iniciant els tràmits per a la construcció d'un camp de polo a la finca, cosa que el seu representant ha negat. Això no obstant, Canyelles ha indicat que s'ha procedit a aplanar un tros de terreny amb aquesta finalitat. També s'hauria demanat permís per fer dos pous i s'ha presentat una instància per utilitzar aigua de la depuradora, una mesura que també serviria per regar nous conreus a la finca.

Pel que fa a les obres que s'han iniciat, són la substitució de la coberta de l'antiga tafona, amb la incorporació d'un anell perimetral de formigó, bigues de fusta i panells i tensors metàl·lics; la incorporació de dues claraboies al celler i la retirada de la coberta de l'estable, a més d'un reforç dels fonaments.

El Consell ja havia ordenat suspendre la tramitació d'aquest projecte perquè se n'esmenessin les deficiències, el 24 de març. El 7 de maig, l'ajuntament de Santa Maria va remetre un projecte per moviments de terres i un altre de construcció d'una piscina i una pèrgola.

La possessió

El suís Pierre Yves Paul Stephen Magerotte va comprar la possessió de Son Seguí de Passatemps fa un any a la família Olesa, que n'havia estat la propietària des del segle XVII. La possessió compta amb unes 370 quarterades de terreny, on també hi ha l'ermita de la Mare de Déu de la Pau, on els veïns de Santa Maria, Santa Eugènia i Pòrtol celebren la pancaritat.

Els municipis del voltant han estat històricament vinculats a la possessió. Quan s'enllestí la venda, es tancà el camí que passa per dins la finca i que era ruta habitual per a ciclistes. També s'anuncià que no es renovava el conveni existent perquè els caçadors hi poguessin caçar. Pel que fa a la celebració de la pancaritat, s'ha seguit celebrant a l'ermita. Propietat i Ajuntament estan enllestint un conveni perquè s'hi permeti el pas aquest dia de l'any, segons ha indicat Canyelles.

2015-07-24 | Etiquetes: , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75745

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.172.221.7 (8205ff4803)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Enero 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia