Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El jutge dóna 5 dies a Andratx per justificar per què no esbuca els apartaments de Cala Llamp

El jutge dóna 5 dies a Andratx per justificar per què no esbuca els apartaments de Cala Llamp

(Ara Balears, 15/07/2015)

El GOB demanà la setmana passada que es multi Jaume Porsell si continua sense complir una sentència de 2011

Mercè Pinya. El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma ha notificat aquest dimarts a l'Ajuntament d'Andratx (PP-El Pi) que té 5 dies per poder presentar al·legacions davant la petició de demolició dels dos blocs d'apartaments il·legals de Cala Llamp feta pel GOB i en compliment de les sentències judicials, de 2009 i 2011, que obligaven a esbucar-los.

La diligència judicial, que es va emetre aquest dilluns, dia 13 de juliol, respon a la  petició que va fer arribar la setmana passada al jutge el GOB com a denunciant d'aquest cas, un dels més emblemàtics del cas Andratx. Concretament, els ecologistes registraren la setmana passada davant el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma una petició al jutge perquè l'Ajuntament d'Andratx compleixi amb la seva obligació d'esbucar els 24 apartaments il·legals de Cala Llamp aixecats amb una llicència urbanística atorgada per Eugenio Hidalgo i posteriorment declarada nul·la per la justícia.

Concretament, els ecologistes demanen que el jutge requereixi al batle, Jaume Porsell (PP), que en el termini de 10 dies notifiqui de quina manera pensa complir amb la demolició i restitució dels terrenys al seu estat original; i que "si s’incomplís aquest requeriment, es considerarà que correspon al batle de l'Ajuntament d'Andratx el total compliment de la sentència esmentada i se li imposaran multes coercitives de 600 euros setmanals a càrrec del seu patrimoni personal fins al compliment", diu l’escrit.

El GOB acusa l'Ajuntament de Porsell de "mala fe" i d'"enganys i mentides" per no executar la sentència, confirmada el 2011 pel TSJIB, i per això sol·licita la imposició de sancions del patrimoni personal del primer edil com ja es féu en casos similars, com el dels xalets de Llucalcari o el del pont del Riuet de Portocristo, en què els batles de Deià i Manacor hagueren de pagar milers d'euros de la seva butxaca fins que no començaren les demolicions.

Tenint en compte que la promotora dels apartaments, Marmacén Sol SL, ja va burlar el primer termini de demolició, que finalitzava el 4 de juliol passat, els ecologistes també sol·liciten que abans de l’1 d’octubre el Consistori presenti al jutjat l’acreditació que les obres de demolició i restitució dels terrenys han començat. Així mateix, reclamen que abans de l’1 de febrer de 2016 s’acrediti formalment que en els terrenys ja no queda rastre del formigó i totxo que hi aixecaren Hidalgo i la promotora Marmacén Sol SL amb un permís concedit el desembre de 2005, mesos abans que esclatàs el cas Andratx.

Davant aquesta proposta feta pel denunciant, ara el jutge insta les parts que hi diguin la seva abans de prendre una resolució definitiva. Tenen només 5 dies a comptar a partir d'avui, que ja ha estat notificada la diligència d'ordenació.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75732

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 34.234.76.59 (751b15f2df)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Enero 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia