Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: el GOB demana al jutge que multi el batle si no toma els blocs il·legals de Cala Lamp

Andratx: el GOB demana al jutge que multi el batle si no toma els blocs il·legals de Cala Lamp

(Ara Balears, 11/07/2015)

Sol·licita que abans de l’1 d’octubre s’acrediti l’inici de la demolició i acusa l’Ajuntament de “mala fe”

MERCÈ PINYA. El GOB ha registrat aquesta setmana davant el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma una petició al jutge perquè l’Ajuntament d’Andratx compleixi amb la seva obligació d’esbucar els 24 apartaments il·legals de Cala Llamp, herència del desgavell urbanístic engendrat per Eugenio Hidalgo. En l’escrit, els ecologistes acusen l’Ajuntament de Jaume Porsell (PP i El Pi) d’“enganys i mentides de què fa ús la corporació municipal per no executar la sentència”.

El termini voluntari perquè el promotor executàs la demolició d’aquests edificis, aixecats amb una llicència anul·lada per la Justícia el 2009, va finalitzar el 4 de juliol passat, emperò els dos blocs de pisos continuen drets damunt la malmesa costa de Cala Llamp. Per això ara els ecologistes, personats en la causa i denunciants d’aquesta obra il·legal, han demanat al jutjat “que ordeni l’execució forçosa de la demolició de tot el que s’ha construït il·legalment i la restitució completa dels terrenys a la situació anterior a l’inici de les obres”.

En l’escrit presentat al jutge, el GOB recorda que en la sentència del mes de maig de l’any 2009 en què es va anul·lar la llicència, i que fou confirmada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears l’octubre de 2011, el magistrat va advertir que “l’Ajuntament vindrà obligat a dictar els actes que siguin necessaris per a la restauració de l’ordre urbanístic infligit, inclosa la demolició”.

Deu dies

Per tot això, els ecologistes supliquen al jutjat que requereixi al batle d’Andratx, Jaume Porsell, que en el termini de 10 dies notifiqui els empleats públics que hauran d’executar i complir amb la demolició i restitució dels terrenys al seu estat original previ a la construcció dels apartaments. “Si s’incomplís aquest requeriment, es considerarà que correspon al batle de l’Ajuntament d’Andratx el total compliment de la sentència esmentada i se li imposaran multes coercitives de 600 euros setmanals a càrrec del seu patrimoni personal fins al compliment”, diu l’escrit.

Tenint en compte que ja s’ha burlat el primer termini, també sol·liciten que abans de l’1 d’octubre el Consistori presenti al jutjat l’acreditació que les obres de demolició i restitució dels terrenys ha començat. Aixñi mateix, reclamen que abans de l’1 de febrer de 2016 s’acrediti formalment que en els terrenys ja no hi queda rastre del formigó i totxo que hi aixecaren Hidalgo i la promotora Marmacén Sol SL amb un permís concedit el desembre de 2005, mesos abans que esclatàs el cas Andratx.

Les mesures que calgui

Si qualsevol d’aquests terminis no es compleix, des del GOB sol·liciten al jutge que adopti les mesures necessàries perquè així sigui. I això inclou la imposició de multes coercitives d’entre 150 i 1.500 euros a les autoritats, funcionaris o agents que incompleixin els requeriments del jutjat, a més de reiterar-les fins a la completa execució de la sentència, com dicta l’article 112 de la Llei jurisdiccional.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75726

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 34.234.76.59 (751b15f2df)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Enero 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia