Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El GOB demana la signatura d'un pacte pel territori "ambiciós i durador"

El GOB demana la signatura d'un pacte pel territori "ambiciós i durador"

(Ara Balears, 5/03/2015)

El document conté 10 punts "estratègics" en què s'aborden aspectes que passen per la necessitat de replantejar el model econòmic i el model turístic i la seva relació amb el territori, la gestió dels recursos naturals, la mobilitat, el canvi climàtic, la corrupció política i la necessitat de garantir una democràcia directa i participativa real

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) i Defensa de la Naturalesa ha reivindicat avui la signatura d'un pacte pel territori que sigui un marc de protecció "ambiciós i durador" que garanteixi la conservació del territori i la dignitat de les persones que viuen a les Balears.

Els punts bàsics d'aquest pacte són: aturar l'especulació, la reconversió sense creixement, millorar l'accés a l'habitatge, un urbanisme al servei de les persones, lluitar contra la corrupció associada a l'urbanisme, apostar per la disciplina urbanística i protegir el paisatge.

El GOB ha presentat avui les seves propostes amb vista a les eleccions autonòmiques del proper mes de maig.

En opinió del grup conservacionista, aquesta legislatura ha estat "nefasta" per a la conservació dels hàbitats i les espècies, i per a la gestió dels espais naturals protegits.

Amb l'excusa de les retallades pressupostàries per afrontar la crisi financera, s'ha adoptat una política de desprotecció efectiva del medi natural mitjançant el canvi de prioritats de gestió, la reestructuració organitzativa i de funcionament, i en alguns casos la reforma de la planificació per ajustar-se a les noves directrius, entre d'altres aspectes.

"Tot això amb l'objectiu d'afeblir el pilar fonamental de la conservació a canvi de potenciar l'ús generalista dels parcs i reserves i facilitar-ne l'explotació comercial per part de propietaris i empreses", ha denunciat el GOB.

En opinió dels ecologistes, cal "donar valor al medi natural com es mereix, com un element estratègic de primer ordre per a la nostra comunitat autònoma".

El GOB ha donat a conèixer les seves iniciatives per afavorir i fer possible un nou ordre econòmic i social, atenent a la problemàtica ambiental i la necessitat d'aprofundiment democràtic.

El document del GOB conté 10 punts "estratègics" en què s'aborden aspectes que passen per la necessitat de replantejar el model econòmic i el model turístic i la seva relació amb el territori, la gestió dels recursos naturals, la mobilitat, el canvi climàtic, la corrupció política i la necessitat de garantir una democràcia directa i participativa real.

Un dels "aspectes clau" és "posar l'economia al servei del poble", sobretot en una societat on el "monocultiu turístic ha sotmès el territori, els recursos i la població" per tal de satisfer les expectatives sempre creixents de l'arribada del nombre de turistes.

Pel GOB, és fonamental tenir en compte aspectes essencials per a un canvi d'ordre econòmic que ha de passar per impulsar la diversificació econòmica, considerar el sector agrari com a eix estratègic, la necessitat de la reconversió del model turístic, l'impuls de la fiscalitat ecològica i l'impuls dels models públics de gestió dels serveis.

El grup ecologista recorda que el Parlament balear, amb la majoria absoluta del PP, va negar fa uns dies la possibilitat ni tan sols de debatre una llei d'iniciativa popular en defensa del territori.

Les propostes electorals del GOB estan avalades per més de 16.500 persones de totes les Illes.

2015-03-06 | Etiquetes: , , , , | Categories: Suprainsular | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75396

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.158.200.60 (75fc0a6ac0)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Noviembre 2018
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia