Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Palma Springs s'aixeca amb un permís antic i sense llicència d'obres per al nou projecte

Palma Springs s'aixeca amb un permís antic i sense llicència d'obres per al nou projecte

(Ara Balears, 20/02/2015)

Cort revela ara que els treballs s'executen a partir de l'antic d'Aqua Màgica, mentre que els serveis jurídics del Govern han informat en contra de l'obertura del macrocentre comercial

LLUÍS PLANAS Palma. El macrocentre comercial Palma Springs s'ha començat a aixecar a la zona humida de les Fontanelles a partir d'un permís antic i sense que el nou projecte de la promotora Unibail Rodamco, presentat el mes d'octubre passat, disposi encara de les corresponents llicències d'obres i d'activitats per a la seva obertura com a gran establiment comercial. Els serveis jurídics del Govern han informat desfavorablement la concessió de la llicència d'activitats perquè, ara mateix, la Llei del comerç ho impedeix una vegada que el solar on s'ha d'executar no és encara un sòl urbà, tal com s'exigeix per poder aixecar una gran superfície, sinó que es tracta tan sols d'un terreny urbanitzable no consolidat.

Ha estat el mateix tinent de batle d'Urbanisme, Jesús Valls (PP), qui en comissió municipal ha acabat explicant que per al projecte de Palma Springs, a dia d'avui, "no hi ha llicència d'obres ni d'activitats". Així, per primer pic ha revelat que la llicència d'obres que l'Ajuntament va concedir a Unibail Rodamco el 29 de juliol passat va ser a partir de l'antic projecte d'Aqua Màgica impulsat pel promotor Guillem Alomar, que obtingué el permís de Cort l'any 2007, dies després que l'equip de govern del PP de Catalina Cirer perdés les eleccions. Només així s'ha entès ara que aquesta llicència, que es troba impugnada als tribunals, es concedís amb un pressupost de tan sols 59,5 milions d'euros, menys d'un terç del previst per a Palma Springs.

El responsable d'Urbanisme ha acabat donant aquestes explicacions en comissió davant les propostes dels grups del PSOE i MÉS perquè es paralitzin les obres mentre el Govern no informi favorablement sobre el nou projecte. Yolanda Garví (PSOE) i Antoni Verger (MÉS) han reaccionat després amb indignació a la revelació feta per Valls i l'han acusat de propiciar una situació "d'extrema inseguretat jurídica", perquè les obres ja s'executen a les Fontanelles sense que Palma Springs tingui els permisos corresponents. El regidor de l'equip de govern ha contestat que "era una facultat de la promotora" poder sol·licitar la llicència a partir del projecte antic, i que l'Ajuntament estava obligat a concedir-la, mentre que s'ha mostrat convençut que Palma Springs acabarà obtenint totes les autoritzacions per al projecte "modificat" que ha presentat.

Una estratègia per avançar temps

Durant les seves explicacions, Valls ha mostrat que el procediment seguit és una estratègia de la promotora per avançar temps sense tenir encara ni la llicència d'obres ni la d'activitats, amb el beneplàcit de l'administració. El regidor d'Urbanisme ha relatat que l'anterior projecte d'Aqua Màgica era semblant al de Festival Park, a Marratxí, de manera que no necessitava autorització com a gran establiment comercial, sinó només les superfícies de més de 700 metres quadrats que després s'hi instal·lassin. El projecte de Palma Springs sí que necessita aquesta autorització, que ara mateix no pot obtenir perquè, com han advertit els serveis jurídics del Govern, els terrenys encara no són urbans.

Davant això, la promotora Unibail Ruibanco executa des de fa un any les obres d'urbanització del solar de les Fontanelles –dotació dels serveis urbans d'aigua, electricitat i clavegueram a uns terrenys de gairebé 90.000 metres quadrats–, sense que encara no hagin acabat. Tot i així, el mes de juliol passat va obtenir la llicència d'obres per part de l'Ajuntament de Palma –ara se sap que a partir de l'antic projecte d'Aqua Màgica– gràcies a la Llei del sòl aprovada aquesta legislatura, que permet simultanejar les obres d'urbanització del solar amb les de la construcció. En qualsevol cas, fins que no acabin les obres d'urbanització, el projecte de Palma Springs no podria obtenir l'autorització del Govern. La promotora vol obrir el macrocentre la tardor de 2016.

L'oposició exigeix que s'inspeccionin les obres

Així les coses, les obres de construcció que s'executen en aquests moments, de manera simultània a les d'urbanització del solar, s'emparen en una llicència per a un projecte substancialment diferent del de Palma Springs. Segons les explicacions que va fer en el seu moment el promotor Guillem Alomar, impulsor de la construcció a les Fontanelles abans de l'entrada de la promotora francesa Unibail Rodamco, el projecte d'Aqua Màgica just preveia ocupar 25.000 metres quadrats de superfície comercial, mentre que el Palma Springs, segons els mateixos promotors, en preveu ocupar fins a 70.000. També segons els responsables, ara mateix ja s'estan fent les obres de fonamentació i construcció de l'aparcament soterrat.

Davant això, els representants de l'oposició han exigit al tinent de batle d'Urbanisme que ordeni la inspecció d'aquestes obres "per comprovar què és allò que realment s'està fent a les Fontanelles", i un altre pic Garví i Verger han criticat que "en teoria, segons la llicència atorgada, no s'està executant el projecte de Palma Springs que s'ha publicitat i amb el qual vostès [el PP] s'han fotografiat, sinó el projecte antic". Valls ha acceptat que el seu departament "examini" les obres, però s'ha mostrat segur que "per fer els fonaments i el buit per a l'aparcament soterrat no hi pot haver gaires diferències".

Després que l'Ajuntament presidit per Catalina Cirer, en funcions, atorgàs el 2007 els permisos al projecte d'Aqua Màgica, ja denunciat reiteradament en el seu moment per l'impacte ambiental sobre la zona humida de les Fontanelles, el Pacte en suspengué l'execució via decret llei. Una suspensió que va aixecar a l'inici de la legislatura, també amb un decret, el Govern de José Ramón Bauzá. Ja amb el projecte convertit en Palma Springs i en mans d'Unibail Rodamco,  el 13 d'octubre passat es va presentar públicament el nou macrocentre comercial amb tot el suport institucional, encapçalat pel mateix Bauzá i el batle Mateu Isern. Allò que no es va explicar aleshores és que no disposava encara de llicència d'obres ni d'activitats.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75328

Comentarios

1
De: ALlie Fecha: 2019-02-04 07:33

The Customer Service Phone Number
About Us
Adt Customer Service
Air India Express Airlines Customer Service
Airasia India Customer Service
Airlines Customer Service
Alaska Airlines Customer Service
Allegiant Air Customer Service
Amazon Customer Service Number
Apple Customer Service Number
Atlas Air Customer Service
Att Business Customer Service Number
Att Customer Service Number
Att Email Customer Service
Bank Of America Customer Service Number
Banks Customer Service
Boost Mobile Customer Service Number
British Airways Customer Service Number
British Airways Executive Club Customer Service Number
British Airways Uk Customer Service Number
Cable Companies Customer Service
Canon Customer Service
Car Rental Customer Service
Cathay Pacific Airlines Customer Service
Chase Customer Service Number
Citizens Bank Customer Service Number
Comcast Customer Service Number
Comcast Email Customer Service
Comcast Xfinity Home Security Systems Customer Service Number
Companies
Computer Customer Service
Consumer Service Customer Service
Contact Us
Dell Customer Service
Delta Airlines Skymiles Customer Service Number
Delta Customer Service Number
Department Store Customer Service
Dish Network Customer Service Number
Ebay Customer Service Number
Email
Enterprise Rent A Car Customer Service Number
Envoy Air Customer Service
Epson Customer Service
Equifax Customer Service Number
Etihad Airways Customer Service
Expedia Customer Service Number
Fedex Canada Customer Service Number
Fedex Customer Service Number
Fedex International Customer Service Number
Geico Customer Service Number
Godaddy Email Customer Service
Google Chrome Customer Service
Government Customer Service
Hertz Customer Service Number
Home Security
Hp Customer Service
Hulu Customer Service Number
Icloud Mail Customer Service
Incredimail Customer Service
Insurance Customer Service
Internet Explorer Customer Service
Irs Customer Service Number
Jet Airways Customer Service
Jetblue Airlines Customer Service Number
Juno Email Customer Service
Kroger Customer Service Number
Lemark Customer Service
Lufthansa Airlines Customer Service
Macy Customer Service Number
Malaysia Airlines Customer Service
Medco Pharmacy Customer Service Number
Microsoft Edge Customer Service
Mozilla Firefox Customer Service
Netflix Customer Service Number
Netscape Browser Customer Service
Office 365 Email Customer Service
Opera Mini Customer Service
Outlook Email Customer Service
Panasonic Customer Service
Paypal Customer Service Number
Pharmacy Customer Service
Phone Company Customer Service
Printronix Customer Service
Roadrunner Email Customer Service
Safari Customer Service
Samsung Customer Service
Sbcglobal Email Customer Service
Seamonkey Customer Service
Sharp Customer Service
Shipping Customer Service
Shopping Customer Service
Singapore Airlines Customer Service
Skywest Airlines Customer Service
Slimjet Browser Customer Service
Spicejet Airlines Customer Service
Spirit Airline Customer Service
Sprint Customer Service Number
Store
Straight Talk Customer Service Number
Supermarket Customer Service
T Mobile Customer Service Number
Tech
Thai Airways Customer Service
Time Warner Cable Customer Service Number
Toshiba Customer Service
Trujet Airlines Customer Service
Turkish Airlines Customer Service
Uber Customer Service Number
UC Browser Customer Service
United Airlines Customer Service Number
Ups Customer Service Number
Ups Freight Customer Service Number
Ups Mail Innovations Customer Service Number
Ups Uk Customer Service Number
Verizon Customer Service Number
Verizon Email Customer Service
Virgin America Customer Service Number
Visa Customer Service Number
Vivint Customer Service
Wells Fargo Customer Service Number
Xfinity Email Customer Service
Yahoo Customer Service Number
Yahoo Email Customer Service
Zoho Mail Customer Service
QuickBooks Customer Service2
De: web development company in patna Fecha: 2019-02-20 18:08

Web Ocean Design is the best IT services provider for complete mobile and web application development. The young development company based in Bihar, India, owned and managed by Vicky who have a good amount of experience in Information Technology, Management and other related fields. We provide technical and creative services ranging from Internet Marketing to Communication maneuver. We are also skilled in website development which includes brand promotion, web designing and software development.

||website design company in patna||
||website development company in patna||
||website development in patna||

||web design company in patna||
||web development company in patna||
||website design in patna||

||website design patna||
||seo company in patna||
||seo company in bihar||

||best seo company in patna||
||digital marketing company in patna||
||best website design company in patna l,||

||affordable seo service in patna||
||website optimization in patna||
||educational internet marketing company patna||

||social media marketing company patna||
||real estate seo company in patna||
||ecommerce seo company patna||		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia