Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Sencelles preveu esbucar els adossats de Ruberts al gener

Sencelles preveu esbucar els adossats de Ruberts al gener

(Ara Balears, 27/12/2014)

El permís per entrar al solar arriba amb un any i mig de retard

M.B. L’Ajuntament de Sencelles enderrocarà a la fi els fonaments dels adossats de Ruberts el proper mes de gener. Així ho preveu el batle, Tomeu Morro (PSOE), després que la jutge va dictar una interlocutòria que autoritza el Consistori a entrar al solar on s’havien de construir els pisos declarats il·legals. La resolució dóna tres mesos per iniciar la demolició i un mes per fer-la efectiva.

Aquest esbucament arriba amb un any i mig de retard. S’havia de fer efectiu l’estiu de 2013, però mancava el permís perquè l’Ajuntament pogués entrar en terreny privat. El motiu va ser error administratiu. El jutjat tramitava la demolició com si es tractàs d’un expedient de disciplina urbanística, segons denuncià el primer edil quan es complí un any de retard.

Les obres de demolició estan adjudicades des de juny de 2013 a l’empresa Matías Arrom Bibiloni (AMB) per un import de 34.000 euros. El contracte també inclou el restabliment de l’estat inicial del solar i les despeses del tractament dels enderrocs, que s’enterraran allà mateix.

Sense col·laboració del Govern


El Consistori ha intentat en diverses ocasions que el Govern comparteixi els costos de la demolició sense èxit. L’import no es va incloure en el pressupost de 2014, tot i que així ho demanava una esmena del PSIB. Amb anterioritat, l’Ajuntament ja havia reclamat l’ajut econòmic per unanimitat en un ple. La diputada sencellera i regidora del Partit Popular, Antònia Vallès, va evitar acudir a la sessió en el moment de la votació al Parlament.

En aquest cas, Sencelles reclamava el mateix tracte que ha rebut Campos en el restabliment de la legalitat urbanística als apartaments de ses Covetes. El Govern va assumir tres quartes parts de la demolició. És un cas similar al dels xalets de Llucalcari (Deià), en el qual també es compartiren els costos de l’esbucament.

Veïns que protegeixen

La demolició dels adossats de Ruberts és producte d’un acord històric entre els veïns del llogaret, l’Ajuntament i la promotora dels pisos. Amb aquest pacte, es legalitzaren tres adossats ja construïts i habitats, es paralitzà l’edificació dels quatre que tenien una llicència posterior, els fonaments dels quals ara es demoliran, i s’evità una possible indemnització a la promotora.

Els veïns i el GOB havien impugnat la norma urbanística que permetia les tres primeres edificacions, però el jutge els donà la raó quan aquests ja estaven fets, cinc anys després.

El llogaret de Ruberts té la condició de Bé d’Interès Cultural (BIC) atorgada pel Consell de Mallorca l’any 2008 a instàncies dels veïns. Així doncs, ara és la institució insular qui fiscalitza el creixement urbanístic del nucli de població.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/75146

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia