Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Deià: 450.000 euros per tornar a restituir els terrenys de Llucalcari

Deià: 450.000 euros per tornar a restituir els terrenys de Llucalcari

(Ara Balears, 10/09/2014)

El TSJIB obliga l’Ajuntament a pagar de nou pel camí cap als xalets esbucats

MARGALIDA BONNÍN. La factura que l’Ajuntament de Deià ha de pagar derivada de la construcció dels xalets il·legals de Llucalcari augmenta a mesura que passa el temps. El Consistori ha pressupostat en 450.000 euros el restabliment dels terrenys on s’ubicaven les edificacions esbucades.

El darrer ple aprovà una modificació de pressupost per habilitar aquesta quantitat de doblers. D’aquesta manera, l’Ajuntament acata la resolució que va emetre la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) el mes de juny passat, la qual l’obliga a “restituir” el camí que es va habilitar a principis dels anys 90 per accedir als edificis ara enderrocats.

La batlessa de Deià, Magdalena López, es mostrà ahir resignada per aquesta nova resolució i indicà que, en l’afer de Llucalcari, el Consistori “es limita a acatar sentències”. López qualificà la decisió del jutge de desproporcionada, perquè obliga a eliminar alguns marges que es varen mantenir per necessitat de contenció del terreny. També apel·là a l’herència rebuda, ja que el primer projecte -igualment pagat per l’Ajuntament- el va elaborar l’Agència de Disciplina Urbanística [Nota de Disúrbia: això no és correcte, el projecte el va elaborar el Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca].

Tot i les queixes, el Consistori no ha presentat cap recurs i durant el ple va rebutjar una proposta de l’agrupació Deia per dur a terme una comissió d’investigació del “nou sobrecost” de Llucalcari. López argumenta que ja depurarà responsabilitats més endavant. El portaveu de l’oposició, Lluís Apesteguia, criticà ahir que els populars no vulguin esbrinar si en el primer projecte hi va haver alguna negligència o un mal planejament de la restauració dels terrenys.

L’agrupació ecologista GOB, per la seva banda, encara no ha rebut resposta del recurs presentat contra aquesta nova sentència. El GOB atribueix la decisió del jutge a un error originat durant la visita judicial que es va fer el maig de 2013, en què el pèrit va donar compte del mal estat del camí com si aquest hi hagués estat sempre.

Un quart del pressupost

Segons informà ahir López, l’Ajuntament ja té enllestit un primer projecte de restitució del camí, que s’ha de presentar al jutge perquè hi doni el vistiplau. Quan aquest estigui aprovat, el Consistori tindrà tan sols dos mesos per executar-lo.

Els 450.000 euros que costaran les obres surten del romanent del Consistori. Aquesta xifra és molt alta si es compara amb el pressupost de Deià, de poc més de 2 milions d’euros per al 2014, 530.000 € dels quals estan destinats a inversions.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74853

Comentarios

		

Arxius

<Noviembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia