Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > La justícia investiga la gestió urbanística a Felanitx

La justícia investiga la gestió urbanística a Felanitx

(Ara Balears, 28/06/2014)

Una querella qüestiona la contractació de les obres del Consistori i denuncia tractes de favor

JOAN SITGES. Un veí de Felanitx s’ha querellat contra el batle, Gabriel Tauler (PP), “per prevaricació, perquè el Consistori fa els ulls grossos en infraccions i irregularitats urbanístiques i també per frau a l’administració”, explicà l’advocat que representa el querellant. De fet, el batle ja ha declarat per aquesta qüestió als jutjats de Manacor. “Vaig anar davant la jutgessa a principis de mes i també citaren com a testimonis alguns funcionaris municipals i l’arquitecte que havia fet el projecte de reforma de l’Ajuntament”, explicà Tauler, que afegí que confia en l’arxivament de la causa.

Aquestes primeres declaracions hauran de servir a la jutgessa per arxivar la querella o bé per decidir obrir un procés d’instrucció per aclarir responsabilitats en la denúncia del veí felanitxer. En un primer moment, la denúncia s’arxivà, però posteriorment l’Audiència Provincial de Balears ordenà l’admissió a tràmit de la querella. Ara la jutgessa ha obert diligències. Tot plegat ha de servir per recollir el relat de diversos testimonis relacionats amb la reforma de l’edifici que allotja l’Ajuntament de Felanitx i amb els propietaris de diversos immobles i parcel·les que, suposadament, varen rebre un tracte de favor del Consistori en fer obres o en intentar legalitzar-les.

Concurs necessari?

Precisament aquesta setmana ha declarat en els jutjats de Manacor l’arquitecte que signà el projecte de modernització de les cases consistorials. Segons la part denunciant, “no es va fer cap concurs públic per adjudicar les obres, tot i que el pressupost superà amb escreix la despesa màxima de 12.000 euros que les administracions públiques poden gastar sense fer-ne publicitat”.

Des de l’Ajuntament, però, informaren que “les obres coincidiren amb l’anunci del pla E que s’impulsà en la darrera etapa del govern socialista a l’Estat, i per poder aprofitar aquestes partides econòmiques s’havia de tenir un projecte fet i començar les obres en dos mesos”. “Cridàrem l’arquitecte que signà el projecte de reforma perquè sabíem que ja tenia un projecte fet des de feia alguns anys que s’aprovà per junta de govern i pel ple”, afegiren des de l’equip de govern municipal.

A més del batle i de l’arquitecte, hauran de passar pels jutjats diversos propietaris de construccions suposadament il·legals o que, segons la part denunciant, reberen algun tracte de favor per part del batle. Aquesta setmana també ha declarat davant el jutge la propietària d’un restaurant a Cala Ferrera, una edificació que el veí felanitxer va denunciar per una suposada ampliació il·legal que ocuparia part de la zona de domini públic. A banda de l’advocat del denunciant, Andreu Rotger, ha sol·licitat la declaració del zelador d’obres municipal i de diversos propietaris de solars i construccions.

De fet, des de l’equip de govern admeten que “hi ha prop de 200 expedients per esbucar obres il·legals a foravila”, però l’Ajuntament no ha efectuat cap demolició.

2014-06-28 | Etiquetes: , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74736

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia