Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: el TSJIB fa tomar dues plantes de l’aparcament del Principal

Manacor: el TSJIB fa tomar dues plantes de l’aparcament del Principal

(Ara Balears, 4/04/2014)

La sentència, definitiva, declara que part de les obres són il·legals

JOAN SITGES Manacor. El Tribunal Superior de Justícia ha ratificat la sentència que ja va dictar fa quatre anys i que obliga l’Ajuntament de Manacor a demolir, almenys en part, les dues plantes superiors de l’edifici d’aparcaments situat al centre de la ciutat i ben a prop de la plaça de la Bassa.

La justícia obliga el Consistori a pagar les obres de demolició, tot i que després podrà reclamar el cost d’aquesta intervenció a la comunitat de propietaris de l’edifici d’aparcaments que es va aixecar a partir de l’any 1969 en el solar on fins llavors havia existit el teatre Principal.

El mes de gener del 1969, el setmanari Manacor es féu ressò de la possible conversió de l’antic teatre, que fou inaugurat el 1922, en un “ambiciós aparcament i cine”. Els rumors es varen confirmar, perquè un grup d’inversors varen sol·licitar llicència municipal per poder enderrocar la sala teatral i construir en el seu lloc un edifici d’aparcaments de set plantes per a cotxes.

Però aquest primer projecte, que preveia construir tres plantes soterrades, una planta baixa i dos pisos superiors, va quedar aturat alguns anys a mitjan camí. No va ser fins al 1990 que els propietaris dels aparcaments es plantejaren acabar el projecte tal com l’havien concebut.

En aquell moment, però, ja estava en vigor la normativa urbanística aprovada el 1980. Una normativa que la segona fase de construcció dels aparcaments no hauria respectat. Així, alguns veïns afectats pel nou edifici denunciaren l’Ajuntament per la concessió de la llicència que la justícia ara ha declarat il·legal. Durant la dècada dels anys 1990, es va iniciar un complex procés judicial que va acabar el mes passat amb la sentència ferma del Tribunal Superior de les Illes Balears (TSJIB).

La justícia obliga ara l’Ajuntament a enderrocar les parts de l’edifici que no respecten les Normes Subsidiàries aprovades el 1980. Per això, el TSJIB ha dictat que s’ha d’eliminar tot el darrer pis dels aparcaments i també bona part de la segona planta.

Previsible

El batle, Antoni Pastor (Coalició per Manacor), va explicar ahir que “és un problema judicial relacionat amb una llicència d’obres concedida fa vint anys i ja prevèiem que el procés als jutjats podria acabar d’aquesta manera”, va admetre la primera vara.

De fet, el desembre del 2010 el ple municipal ja va tractar aquest assumpte. Els serveis jurídics municipals explicaren aleshores que la justícia obligava a enderrocar les parts il·legals de l’edifici en sis mesos. Però el 2010 els propietaris dels aparcaments varen recórrer la decisió de la justícia i no ha estat fins al mes passat que els tribunals varen dictar la sentència definitiva. Una sentència que és inapel·lable i que l’Ajuntament haurà d’haver complit abans del mes d’octubre d’enguany.

Els centenars de propietaris ja no podran recórrer la decisió judicial, malgrat que sí que podran exigir indemnitzacions a l’Ajuntament.

2014-04-04 | Etiquetes: , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74513

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia