Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: l’Ajuntament atura part de les obres del Camp de Mar

Andratx: l’Ajuntament atura part de les obres del Camp de Mar

(Ara Balears, 26/03/2014)

La troballa d’una era motiva la suspensió cautelar de la urbanització a les dunes

MERCÈ PINYA Palma. L’Ajuntament d’Andratx, governat pel Partit Popular, ha passat a l’acció i procedí ahir a paralitzar cautelarment part de les obres d’urbanització de les dunes del Camp de Mar. La troballa d’un element etnològic, una era, motivà la convocatòria ahir d’una junta de govern extraordinària i urgent per abordar els fets, i on s’acordà l’aturada de les feines de construcció.

La Policia Local acudí ahir mateix a la zona i precintà un perímetre de com a mínim 130 metres quadrats, informà el Consistori, governat pel Partit Popular. L’Ajuntament notificà ahir mateix la paralització cautelar de les obres tant a la propietat com a la constructora dels onze edificis plurifamiliars damunt les dunes del Camp de Mar, les darreres que queden en tot el Ponent de l’illa i que començaren la setmana passada.

La troballa es va produir durant les tasques de neteja del solar, l’era estava tapada d’arena i aparegué. El regidor d’Urbanisme d’Andratx, Pep Toni Olivares, explicà que l’aturada es basa en l’article 24 de la Llei de patrimoni 12/98, per la qual cosa ara el Consell de Mallorca té un termini màxim de tres mesos per dictaminar si aquest element patrimonial compleix els requisits per ser protegit o no.

Aquesta era està situada a uns quinze o vint metres d’un molí i un safareig que sí que estan protegits; per tant, des del Consistori creuen que podria tractar-se d’un mateix conjunt patrimonial.

Pel que fa a la possible afectació del projecte d’onze edificis plurifamiliars en cas de produir-se una hipotètica protecció d’aquest element etnològic, Olivares manifestà que en tractar-se “d’una part important, podria afectar els dos edificis”. Les obres damunt les dunes del Camp de Mar tenen, de moment, dues llicències que es varen concedir l’any 2004 amb el govern del partit d’Eugenio Hidalgo, ALA, PSIB-PSOE i la desapareguda UM.

Tanmateix, des de l’Ajuntament recorden que les obres que encara poden continuar no disposen d’autorització del departament de Recursos Hídrics del Govern i, per això, consideren que només l’Executiu les pot aturar.

“No deim, feim”

El regidor d’Urbanisme d’Andratx destacà ahir que el seu Consistori ha actuat davant aquesta obra, a diferència de l’equip de govern anterior -PSIB, CxI i PSM-, quan “durant quatre anys no hi feren res”. “S’ha fet molta demagògia sobre aquest tema, però nosaltres no deim, feim”, afirmà. Olivares recordà també la paralització que dugué a terme el batle Jaume Porsell, també del PP, el 2007, quan declarà la nul·litat de les llicències que la Justícia ressuscità.

D’altra banda, el grup municipal del PSM andritxol ha convocat una concentració per a aquest diumenge a les dotze del migdia a la mateixa platja del Camp de Mar en contra de les obres.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74480

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia