Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Deià: els arquitectes no fan comptes pagar per Llucalcari

Deià: els arquitectes no fan comptes pagar per Llucalcari

(Ara Balears, 13/02/2014)

L’Ajuntament de Deià pretén que les quatre parts suposadament implicades en les demolicions dels quatre xalets il·legals de Llucalcari es facin càrrec de les indemnitzacions que demanen els propietaris

M. B. Deià. El Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) no preveu haver de pagar ni un euro per la indemnització del propietari d’un dels xalets il·legals de Llucalcari, per la qual l’Ajuntament de Deià pretén que n’aboni una quarta part. Segons afirmà el degà, Joan Morey, el COAIB no té cap tipus de responsabilitat damunt el projecte que signa un arquitecte col·legiat, i en cap cas seria corresponsable que el Consistori hagi atorgat llicències de construcció il·legals.

Morey afirmà també que el Consistori deianenc no s’ha posat en contacte amb el Col·legi en cap moment per tractar el tema i que s’assabentaren de l’acord per la premsa la setmana passada. El degà se’n mostrà sorprès però tranquil, ja que no veu possible que se’n pugui responsabilitzar ni l’arquitecte ni el col·legi professional, perquè en cap moment no han estat implicats en el procediment legal de les demolicions de Llucalcari, que coeja des de fa quasi trenta anys. Finalment, va indicar que el COAIB no prendrà cap acció legal.

L’Ajuntament de Deià pretén que les quatre parts suposadament implicades en les demolicions dels quatre xalets il·legals de Llucalcari es facin càrrec de les indemnitzacions que demanen els propietaris. De moment, s’enfronta a un dels expedients d’un propietari que demana 2,7 milions d’euros. Segons un acord de ple del 24 de gener passat, el Consistori proposa una indemnització de 480.000 euros, de les quals COAIB, Consell de Mallorca i Govern n’haurien de pagar 120.000 euros cadascun.

El text aprovat amb els vots del PP no deixa clar els criteris que s’han seguit a l’hora de repartir responsabilitats. El Govern seria responsable per haver emès informes vinculants per permetre la construcció dels xalets. El Consell seria responsable en nom del Govern (tot i que encara no tenia competències en urbanisme) [Nota de Disúrbia: això també és una altra bajanada, o paga un o paga l'altre, però no tots dos a la vegada]. Tant l’arquitecte com el Col·legi serien responsables per haver signat el projecte i haver-lo avalat respectivament.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74326

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia