Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Deià: 13,5 milions per als propietaris dels xalets

Deià: 13,5 milions per als propietaris dels xalets

(Ara Balears, 5/02/2014)

Els demandants volen indemnitzacions milionàries i l'Ajuntament fa una contraoferta

MARGALIDA BONNÍN. Els quatre propietaris dels xalets esbucats de Llucalcari reclamen quasi 13,5 milions d'euros d'indemnització a l'Ajuntament de Deià en concepte de danys i perjudicis, segons les dades que facilità ahir el grup DEIA, a l'oposició. Aquesta xifra és la que sumen els quatre expedients oberts -un per cada xalet- amb què cada propietari demana al Consistori que assumeixi la seva responsabilitat per haver atorgat les llicències il·legals per fer les edificacions. L'Ajuntament, per part seva, troba exagerada aquesta xifra i per ordre del jutge ha obert un expedient de responsabilitat patrimonial amb què ha d'avaluar amb quants doblers, segons ell, ha d'indemnitzar els demandants.

Valoració de l'Ajuntament


De moment, el Consistori té damunt la taula el primer d'aquests expedients, en el qual els propietaris demanen 2,7 milions. Els serveis tècnics de l'Ajuntament han fet la seva valoració en 480.000 euros. Aquesta proposta d'indemnització es va aprovar en el ple del 24 de gener amb els vots a favor del Partit Popular, que governa amb majoria absoluta. Segons va afirmar el batle, Jaume Crespí, es dóna per suposat que aquests doblers, "sigui quina sigui la quantitat que finalment s'ha de pagar", els haurien d'abonar en quatre parts iguals les parts implicades: l'arquitecte, el Govern balear, el Consell de Mallorca i el Consistori mateix.

Des de l'agrupació DEIA rebutgen que l'Ajuntament accepti responsabilitat patrimonial per haver atorgat les llicències de construcció dels xalets i critiquen que siguin els ciutadans els que n'hagin de pagar les conseqüències. El portaveu del grup, Lluís Apesteguia, recordà que aquestes indemnitzacions poden ser molt més altes. De totes maneres, l'agrupació va oferir col·laboració al Consistori sempre que aquest es comprometés a obrir una investigació per tal d'aclarir les responsabilitats polítiques i tècniques en l'afer. Els populars s'hi van negar i els van acusar de voler treure'n rèdit polític.

Responsabilitat


Pel que fa als altres xalets en conflicte, un d'ells tindrà una valoració semblant, tot i que podrien sorgir alguns dubtes sobre la responsabilitat, perquè el propietari és el mateix promotor dels xalets. Quant als altres dos, el Consistori pretén valorar en zero euros la quantitat a abonar, ja que un d'ells estava en runa en el moment de l'esbucament i l'altre va ser venut quan ja havia sortit la sentència que anul·lava la llicència. Això no obstant, allò més probable és que els propietaris no acceptin aquesta xifra i que s'iniciï un altre procés judicial que "pot ser llarg", segons va indicar el primer edil.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74307

Comentarios

		

Arxius

<Noviembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia