Disúrbia
Bitŕcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > L'oposició de Mancor demana la dimissió de Bernadí Coll per concedir llicčncies il·legals

L'oposició de Mancor demana la dimissió de Bernadí Coll per concedir llicčncies il·legals

(Diari de Balears, 9/12/2013)

Miquel Ripoll. El grup del PSM-IV a l'Ajuntament de Mancor de la Vall demana la dimissió de Bernardí Coll actual Conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, per la seva responsabilitat en la concessió de les llicències il·legals a les cases de Biniatzent d’Alt. El grup de l'oposició també reclama la dimissió de Joan Toni Ripoll (PP), batle del municipi, pel seu posicionament contrari al Ple en l'Assemblea de Batles del 8 de novembre.

El PSM-IV de l'oposició explica que la Justícia ha condemnat l’Ajuntament de Mancor a “assumir els costos de l’enderrocament de les obres il·legals a les cases de Biniatzent d’Alt, que varen ser fetes amb llicències d’obres que posteriorment varen ser anul·lades pels jutjats”.

Aquestes il·legalitats, segons relata el grup de l'oposició, “es varen dur a terme durant el mandat de Bernadí Coll, actual Conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, qui va dimitir del seu càrrec poques setmanes abans que arribés l’ordre definitiva d’execució d’enderrocament de les obres il·legals”.

Segons el partit econacionalista des de l’inici del contenciós s’han trobat amb “ocultació d’informació” i ha demanat “explicacions reiteradament a l’equip de govern”, rebent sempre per resposta “que qui hauria d’assumir els possibles costos econòmics de la sentència judicial seria el propietari i no l’Ajuntament”.

És per aquest motiu que el grup del PSM-IV ha reclamat la celebració d'un ple extraordinari per exigir a l’Ajuntament que “demani disculpes al poble de Mancor per la mala gestió d’aquest cas, que s’informi quines partides pressupostàries es retallaran per poder fer front als costos, que d’entrada ascendeixen a uns 114.000 euros (gairebé un 10% del pressupost municipal)”.

El grup municipal també demanarà la dimissió de l’exbatle Bernadí Coll com a Conseller Insular, atès que les llicències d’obres “es varen aprovar sota el seu mandat, així com l’ocultació d’informació i haver faltat a la veritat sobre qui assumiria el cost de l’enderrocament”.

Polèmica pel TIL

D'altra banda, en el mateix Ple, El PSM-IV també demanarà la reprovació de l'actual batle pel seu vot a favor del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) en l’Assemblea de Batles del passat 8 de novembre. El grup de l'oposició recordar que el ple de l’Ajuntament de Mancor s’havia posicionat en contra del TIL amb l’abstenció de dos dels regidors del PP i aquesta mateixa postura contrària havien manifestat en els diferents Consells Escolars del municipi.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74124

Comentarios

		

Arxius

<Noviembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Quč és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia