Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Pollença: l'exportaveu del GOB absolt, després de ser jutjat per executar unes obres en terreny protegit

Pollença: l'exportaveu del GOB absolt, després de ser jutjat per executar unes obres en terreny protegit

(Diari de Balears, 26/11/2013)

El titular del Jutjat Penal número 7 de Palma, Eduardo Calderón, ha absolt l'exportaveu i dirigent del Grup d'Ornitologia Balear (GOB) Miquel Àngel March després de ser jutjat per l'execució d'una construcció de caràcter agrícola en terreny protegit, obres que l'acusat va assegurar en el judici que van estar emparades per un procediment administratiu «públic, transparent i per res clandestí».

El jutge ha adoptat aquesta decisió després que l'acusació popular, única part acusadora en aquest procés-que inicialment sol·licitava dos anys de presó i una multa de 3.240 euros per a l'inculpat- , retirés les acusacions formulades inicialment, si bé va demanar que la sentència fos notificada a l'Ajuntament de Pollença per si les edificacions en qüestió poguessin ser objecte de mesures de disciplina urbanística

En concret, aquest procediment va ser incoat arran de la denúncia interposada per un particular que acusava March de fer 'ex novo'a la finca 'L Assarell ', a Pollença (Mallorca) , una construcció «no autoritzada» d'aproximadament uns set metres quadrats sobre una Àrea Natural d'Especial Interès (Anei).

No obstant això, en la seva compareixença, el dirigent de l'entitat ecologista ha afirmat que el 2001 es va dirigir a l'Ajuntament de Pollença per a informar els greus danys que havia patit la seva caseta, al costat de les porqueres i el magatzem allí situats, arran del temporal que va assolar l'illa aquest any, pel que va sol·licitar un ajut econòmic per tal de poder dur a terme la seva rehabilitació.

Un tràmit que també va efectuar davant de la Conselleria d'Agricultura del Govern, segons va explicar, després d'això es va posar en marxa un expedient específic per a la reparació. D'aquesta manera, ha recordat, va poder arreglar les corts sobre les quals va caure la branca d'un arbre centenari i la resta d'elements que havien estat destruïts, mantenint però tota l'estructura. Les obres, va apuntar, van respondre així a l'objecte de la subvenció prevista com a ajuda , però «en cap moment» es va edificar «annex algú», va recalcar.

«Va ser tal l'envergadura del temporal que el Govern va aprovar un decret d'ajudes urgents» al qual es va acollir, tal com va manifestar March, defensat per l'advocat Agustí Cerveró, qui a l'inici del judici ha remarcat que les obres es van realitzar «per un motiu extraordinari», com va ser el temporal, per a això es va arbitrar un sistema extraordinari de taxes sense que l'Ajuntament de Pollença resultés perjudicat .

Així mateix, l'acusat va negar haver dut a terme cap tipus de demolició posterior a la denúncia, «de la qual ens assabentem a principis de març de 2007». De fet , ha apuntat que va ser abans d'aquesta data quan es van eliminar uns 160 metres quadrats de construccions obsoletes, un cort de porcs precària i teules preexistents. «Des que vaig saber de la denúncia no he tocat res», va assegurar.

«Ningú mai m'ha obert expedient ni m'ha reclamat res per unes obres d'escassa entitat, emparades per un procediment públic, transparent i gens clandestí», va reiterar March. Per la seva banda, la Fiscalia va demanar l'absolució del líder ecologista al·legar que March no va incórrer en cap delicte i que, d'estimar així, els fets estarien prescrits.

2013-11-26 | Etiquetes: , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74083

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia