Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Set pobles volen que les multes es reinverteixin

Set pobles volen que les multes es reinverteixin

(Ara Balears, 14/11/2013)

L'Agència de Disciplina Urbanística té uns sis milions disponibles, segons MÉS

Nota de Disúrbia: ja tenim la seu plena d'ous! Una sèrie de regidors (no de pobles com diu la notícia) se'n van a dinar plegats i amollen quatre botilades per sortir als diaris. Això demostra, per enèsima vegada, que la disciplina urbanística és massa important com per deixar-la en mans dels polítics...

JOAN SITGES. Els consellers insulars de MÉS i els regidors de la formació a Montuïri, Marratxí, Son Servera, Campanet, Algaida, Valldemossa i Puigpunyent volen que l'Agència de Protecció de la Legailitat Urbanística i Territorial de Mallorca, que depèn del Consell, reinverteixi a cada municipi el que l'agència recapta en forma de multes. Ahir els regidors i el portaveu de la formació al Consell, Joan Font, es van trobar a Montuïri i, tal com va avançar aquest diari, van presentar alguns dels projectes que els regidors de MÉS pretenen tirar endavant amb els excedents de pressupost de l'agència.

Des de la formació tenen la intenció de presentar mocions als plens dels set municipis que componen l'agència. L'objectiu és proposar al Consell de Mallorca projectes mediambientals per finançar amb el superàvit pressupostari. I és que els mateixos estatuts de l'Agència de Protecció Urbanística i Territorial preveuen que "els excedents dels ingressos respecte de les necessitats de manteniment seran aplicats a la dotació d'un fons, propi de l'Agència, destinat preferentment a la realització d'inversions per a la conservació i millora dels valors mediambientals, en benefici dels municipis delegants".

La intenció del grup MÉS per Mallorca és presentar al Consell una moció que reculli les propostes que cada poble faci en aquest sentit. Amb tot, els econacionalistes ja han fet arribar la proposta al Consell dues vegades, una el mes de febrer i l'altra el juny. Ara la nova moció demanarà al Consell "posar en marxa una convocatòria pública de subvencions per a projectes de conservació i millora dels valors mediambientals". La dotació de pressupost seria "de 2.976.619,1 euros, corresponents al 50% del romanent total de l'any 2012".

Romanent

I és que segons va informar el portaveu de MÉS al Consell, Joan Font, en la reunió del 26 d'abril de 2013 del consell de direcció de l'Agència, "es va aprovar la liquidació del pressupost del 2012. El romanent de tresoreria en acabar el 2012 era de 7.553.048,01 euros, però hi figuraven saldos de dubtós cobrament per un valor d'1.597.021,10 euros i altres partides difícils de recuperar". D'aquesta manera, i seguint la documentació que ahir van aportar des de MÉS, "el romanent total de l'Agència de Protecció de la Disciplina Urbanística és de 5.953.238,19 euros", va explicar Font.

Tot i això, des del Consell de Mallorca, l'òrgan del qual depèn l'Agència de Disciplina Urbanística, neguen aquestes dades. Segons fonts de la institució insular, l'Agència no pot autofinançar-se amb la quantitat que cobra en concepte de multes per infraccions urbanístiques i per això el Consell hi ha de destinar 600.000 euros cada any. Des del Consell asseguren també que "cobrar les multes no és fàcil, perquè molts propietaris prefereixen anar als jutjats abans de pagar". Per aquest motiu, "de moment no es poden dur a terme les inversions previstes en els estatuts, però quan la situació ho permeti es farà", van assegurar.

2013-11-14 | Etiquetes: , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/74032

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia