Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Pollença: absolen l'exportaveu del GOB d'una denúncia per una soll

Pollença: absolen l'exportaveu del GOB d'una denúncia per una soll

(Ara Balears, 7/11/2013)

Un particular insistia que la soll era il·legal i que podia amagar un habitatge construït en zona ANEI

EFE. L'exportaveu del grup ecologista GOB Miquel Àngel March ha quedat avui absolt d'un presumpte delicte contra l'ordenació del territori quan s'ha retirat l'acusació en contra seu per haver rehabilitat una soll i un galliner a la finca protegida de l'Assarell, al municipi de Pollença.

L'advocat del denunciant ha retirat l'acusació perquè considera que els quatre perits que varen testificar ahir a la vista oral varen coincidir a l'uníson en què els fets de els que s'acusava March eren autoritzables. L'advocat de l'acusació popular Diego Wencelblat ha sol·licitat al jutge que donàs trasllat a l'Ajuntament de Pollença dels fets provats durant el judici per si el que ha passat pogués ser qualificat com una infracció urbanística i ser objecte de sanció, ja que al seu dia el consistori va obrir un expedient disciplinari a March que va quedar en suspens a l'espera de sentència.

El lletrat considera que ha quedat demostrat que March no va sol·licitar llicència per a reconstruir la cort de porcs i el galliner, ni per a la demolició posterior de la meitat d'aquesta construcció. En la seva exposició final, l'advocat acusador ha retret al portaveu del GOB ​​que mentre es dedicava a "perseguir els infractors de la disciplina urbanística", no només construís "més del compte sense llicència", sinó que "no va tractar la runa com calia".

La fiscal Isabel Monforte ha reiterat la postura que va manifestar ahir que en la seva opinió no s'hauria d'haver fet el judici oral sostingut només per una acusació popular perquè considera que no ha actuat moguda per l'interès general. La fiscal ha recalcat que en aquest cas no s'ha fet malbé cap bé jurídic i els fets en cap moment són constitutius de delicte perquè el que s'ha provat és que March va reparar els desperfectes ocasionats en diverses construccions de la seua finca per una tempesta ocorreguda en 2001, cosa per a la qual no va sol·licitar llicència, fet que té la consideració de defecte esmenable .

L'exportaveu del GOB ha fet ús del torn d'última paraula per manifestar que hauria desitjat que la reflexió feta avui s'hagués dut a terme "fa 7 anys", durant els quals considera que ha estat objecte d'una acusació "absurda", que ha atribuït als "inconvenients de l'ofici" propis de la seva implicació en l'organització conservacionista. "Al meu poble tothom sap de què va això", ha afirmat March davant el jutge.

El seu advocat, Carles Tarancón, ha assegurat que aquest procés en què hi ha hagut "notaris en helicòpter" sobre la finca i pèrits que han fet informes sense trepitjar la propietat ni fer cap mesurament, només tenia la intenció de fer mal a March mitjançant persecució mediàtica per representar una entitat conservacionista. Segons el lletrat, que ara es demani donar trasllat dels fets a l'Ajuntament de Pollença té l'objectiu de "continuar donant corda a una qüestió que mai ha tingut ni cap ni peus", en qüestionar la rehabilitació d'una cort de porcs que el 1961 ja estava decrèpita, tal com han declarat diversos testimonis durant el judici.

2013-11-08 | Etiquetes: , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/73999

Comentarios

1
De: strikingly Fecha: 2019-11-09 11:23

it's extremely cool blog. Connecting is exceptionally valuable thing.you have truly made a difference Aero Auto Glass Phoenix AZ2
De: Linkseo786 Fecha: 2019-11-10 07:43

it's extremely cool blog. Connecting is exceptionally valuable thing.you have truly made a difference cuffie bluetooth3
De: Adilkhatri Fecha: 2019-11-10 09:29

Moisturizers are products that are intended to hydrate the skin. Another related topic of interest includes Parabens. Magic Skin		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia