Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > L'Agència de protecció de la legalitat urbanística té un romanent de 6 milions

L'Agència de protecció de la legalitat urbanística té un romanent de 6 milions

(Ara Balears, 7/11/2013)

Els ajuntaments adherits demanaran al Consell que la meitat es reinverteixi als pobles

Nota de Disúrbia: tot apunta a un nou ridícul de determinats polítics, que, obsesionats per fer demagògia, no han caigut en què una cosa és allò que tens pendent de cobrar i una altra el que realment tens dins la butxaca...

M. BONNÍN / J. SITGES. L'Agència de protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca, organisme que depèn del Consell de Mallorca, té un romanent de tresoreria de prop de sis milions d'euros, segons es confirmà en la liquidació del pressupost del 2012. Per aquest motiu, el grup MÉS proposarà en els respectius ajuntaments que hi estan adherits (Campanet, Algaida, Montuïri, Son Servera, Valldemossa, Banyalbufar i Marratxí) que aquests diners s'inverteixin en projectes mediambientals als municipis que en formen part. D'aquesta manera, es compliria amb els estatuts de l'organisme, que estableixen que "els excedents dels ingressos" es destinin preferentment a inversions mediambientals "en benefici dels municipis delegants".De moment, tal com indicà el portaveu de MÉS al Consell, Joan Font, tan sols es demana la inversió de la meitat d'aquest romanent -és a dir, tres milions-, ja que es dóna per suposat que l'Agència té un superàvit "fictici". Això es deu al fet que moltes de les multes per infraccions urbanístiques que ha imposat encara no han estat cobrades.

Campanet és el primer poble que ha aprovat aquesta moció. Segons afirmà ahir Magalena Solivellas, batlessa del municipi, el repartiment d'aquest superàvit significaria un ajut molt important per als pobles que en formen part, ja que els donaria la possibilitat de destinar més de 400.000 euros a projectes propis. El sistema proposat consistiria en una convocatòria de subvencions a la qual es podrien presentar els municipis membres.

Poble per poble

Campanet aprovà la moció dilluns amb els vots a favor del PSM (a l'equip de govern) i del PSOE-IV, que està a l'oposició. Per la seva banda, el Partit Popular s'abstingué en la votació, tot argumentant que les xifres no són reals. El que no tirà endavant, però, foren els projectes proposats, que consistien en mesures de millora de l'eficiència energètica en l'enllumenat públic, com la substitució de bombetes per led, i d'altres com la reconducció de pluvials del camí Blanc.

A Montuïri la proposta es presentarà en el ple del mes de desembre. Segons apuntà ahir Joan Verger, portaveu del grup PSM-EN, segurament es demanarà invertir els doblers en el museu de Son Fornés i en millores al camí vell que va del poble cap al poblat talaiòtic. A més a més, està previst demanar doblers per arreglar el camí de Puig de Sant Miquel. A Algaida, en canvi, encara s'està estudiant quins projectes municipals han quedat sense pressupost i es podrien beneficiar d'aquesta injecció econòmica, segons destacà el regidor del PSM, Bartomeu Ballester. En aquest municipi, segurament la proposta tirarà endavant, ja que el batle, Francesc Miralles (PSOE), afirmà ahir que és "necessari" que els municipis reclamin que es reinverteixi a cada poble allò que l'Agència recapta de cada poble.

Son Servera és l'únic municipi del Llevant que forma part de l'Agència de Disciplina Urbanística. Està previst que "la petició al Consell es faci en el proper ple, però ara mateix s'estudia quins projectes es proposarien, tal com explicà el batle, Antoni Servera, dels Independents, qui va apuntar que es "podria considerar la restauració de la gravera de darrere el camp de futbol".

A Valldemossa i a Marratxí, els grups municipals també duran la moció a ple, tot i que encara no han decidit quins projectes proposaran perquè s'hi inverteixi la suma. A Marratxí, el més probable és que la iniciativa no prosperi perquè, tal com confirmà ahir el regidor Joan Francesc Canyelles, en anterioritat ja s'havia presentat una moció en aquest sentit que el PP, que té majoria absoluta, va rebutjar. En el cas de Valldemossa, el regidor d'Urbanisme, Jaume Vila, insinuà que si aquests doblers no retornen al poble, es podria arribar a plantejar la sortida de l'Agència.

2013-11-07 | Etiquetes: , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/73993

Comentarios

		

Arxius

<Marzo 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia