Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: tomar és més car que donar llicències

Andratx: tomar és més car que donar llicències

(Ara Balears, 1/10/2013)

Es repeteix la història i ara és Andratx que es resisteix a enderrocar els apartaments de Cala Llamp

JAUME PERELLÓ. La història es repeteix una vegada més. Un ajuntament, en aquest cas Andratx, és requerit pel jutjat perquè compleixi una sentència de demolició i, en comptes de complir-la, cerca arguments per intentar esquivar la responsabilitat d'executar-la. I n'hi ha motiu. Segons fonts properes a l'Ajuntament d'Andratx, el cost d'aquesta operació a Cala Llamp seria una veritable "ruïna" per al Consistori.

L'equip de govern, encapçalat per Llorenç Suau, ha remès un escrit al Jutjat Contenciós Administratiu número 3 en el qual sol·liciten un aclariment de la interlocutòria de fa dues setmanes, en què s'establia un termini màxim de dos mesos per complir la sentència. El Consistori assegura que sí que ha fet tot el que està en la seva mà "per fer complir la sentència". En concret, asseguren que han "informat el jutjat puntualment de l'expedient".

A partir d'aquí, l'argumentari de l'Ajuntament es basa que "no queda clar quina és l'actuació que es demana" i que si en tot cas del que es tracta és de tirar els 24 apartaments il·legals, "el termini atorgat"-que és de dos mesos- "és insuficient per la magnitud de la construcció i per les passes que s'hauran de realitzar", afirma.

Els fets

Va ser el juliol de 2005 quan l'Ajuntament d'Andratx, a les ordres d'Eugenio Hidalgo, va concedir una llicència per construir 24 habitatges, aparcaments i piscina a la urbanització Costa d'Andratx de Cala Llamp. El GOB la va recórrer el 2006, perquè, segons el grup ecologista, els terrenys eren no edificables i, per tant, la llicència era nul·la completament.

Així ho entengué la Justícia, que l'any 2009 sentencià que els 24 apartaments eren il·legals i il·legalitzables. Aquesta resolució fou confirmada el 2011 pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Segons el GOB, la sentència deixava clara l'obligació per part de l'Ajuntament de restaurar la situació anterior i procedir-ne a la demolició.

Gairebé un any després, a l'octubre de 2012, el Consistori va ser requerit perquè informàs el jutjat sobre les actuacions realitzades per executar l'enderrocament i el Consistori va obrir un expedient de disciplina urbanística a l'entitat Marmacén Sol SL per requerir-li que en el termini de dos mesos sol·licitàs la llicència oportuna. Ara fa 15 dies, el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 va demanar a l'Ajuntament que actuàs d'una vegada per fer complir la sentència. El Consistori andritxol torna a provar sort demanant un aclariment sobre qui és que ho ha de tomar.

Fonts properes a l'Ajuntament asseguren que la interlocutòria en la qual es donaven dos mesos a la Sala per enderrocar va caure molt malament, ja que la situació econòmica d'Andratx no és especialment bona, com la majoria de municipis. En aquest sentit, sembla que el nom d'Eugenio Hidalgo ha sortit més d'una vegada de la boca del batle actual, referint-se a la complicació de tresoreria que provocarà haver de tirar 24 apartaments i retirar-ne els enderrocs. Cal destacar que Llorenç Suau va formar part de l'equip de govern d'Eugenio Hidalgo aquells anys "daurats" de llicències.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/73844

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia