Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Suspenen un judici contra Massot del cas Andratx per malaltia d'un acusat

Suspenen un judici contra Massot del cas Andratx per malaltia d'un acusat

(Diari de Balears, 11/11/2011)

En aquesta peça es jutgen els tràmits que possibilitaren una llicència per ampliar il·legalment una casa

Efe. El judici del cas Andratx contra l'exdirector general d'Ordenació del Territori del Govern balear Jaume Massot i altres dues persones que estava previst per a avui a l'Audiència de Balears s'ha suspès per malaltia d'un dels acusats. Segons han informat fonts jurídiques, ara s'haurà de fixar nova data per a la vista.

Massot, antic cap d'Urbanisme d'Andratx, s'enfronta per aquesta peça a una petició fiscal de 6 mesos de presó per prevaricació urbanística en haver informat, segons la Fiscalia, a favor d'una llicència il·legal per ampliar un habitatge en terreny protegit.

En aquesta peça també estan acusats els exzeladors d'obres d'Andratx Jaume Gibert i els exassessors jurídics del consistori José Ignacio Mir, qui ha al·ludit motius de salut per no acudir al judici.

El judici correspon a la peça número 55 d'aquesta extensa causa de corrupció, en el qual la Fiscalia Anticorrupció atribueix a Massot i a Gibert sengles delictes de prevaricació urbanística i demana per ells 6 mesos de presó a cada un, mentre que a Mir li imputa un delicte de falsedat per imprudència greu en document oficial, pel qual reclama 9.000 euros de multa.

Els fets als que es refereix l'escrit es remunten a l'any 2002, quan Massot va emetre un informe favorable a la concessió d'una llicència per ampliar il·legalment una casa que, al seu torn, ja havia estat construïda anys abans de manera irregular.

Aquesta casa està ubicada en un terreny rústic protegit com a Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) pel que, segons el fiscal, no era possible ampliar ni construir-hi res.

Malgrat això, Massot va emetre l'esmentat informe per ampliar l'habitatge, una ampliació que suposava sobrepassar en 2,5 vegades el volum màxim autoritzable.

Massot també va ometre a l'hora d'emetre l'informe el tràmit d'informació pública i la remissió de l'expedient al Consell de Mallorca, amb el que va evitar un informe desfavorable de la institució insular.

Gibert, per la seva part, va emetre un posterior informe en el qual s'afirmava que a la parcel·la hi havia un habitatge l'antiguitat del qual era anterior a 1.950, la qual cosa no era cert.

El tercer acusat, José Ignacio Mir, també va emetre un informe favorable a la llicència amb "incompliment clar de la legalitat", segons el fiscal.

"Gràcies als informes dels acusats, la llicència va ser concedida el dia 5 de juliol de 2005", explica l'escrit.

Massot ja està a presó com a autor de diversos delictes urbanístics, en haver estat condemnat en almenys tres peces de l'anomenat Cas Andratx, a un total de 8 anys i mig de presó.

L'última condemna la va dictar l'Audiència de les Balears el passat 18 d'octubre, per un any de presó per la construcció d'un altre habitatge il·legal.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/70741

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia