Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Deià: el primer recurs contra les demolicions de Llucalcari, desestimat

Deià: el primer recurs contra les demolicions de Llucalcari, desestimat

(Diari de Balears, 29/04/2011)

El Contenciós Administratiu falla a favor de la Sala, davant la reclamació dels amos d’un dels xalets. Es tracta d’una de les cases que encara no s’han tomat

Lluc García. A Llucalcari, de moment, no hi haurà indemnitzacions als propietaris per la demolició dels xalets. Almenys aquest és el precedent jurídic que podria crear una sentència del jutjat del Contenciós Administratiu número 3 de Palma emesa el passat dia 30 de març, a la qual ha tingut accés aquest diari. Aquesta sentència, dictada pel titular d'aquest jutjat, José M. Abad, desestima el recurs interposat per Marlene Richter i Christian Lempelius -propietaris d'un dels dos xalets que encara avui esperen l'execució de la demolició- contra l'anul·lació judicial de la llicència d'obra del seu habitatge.

El procediment contenciós dels propietaris d'aquesta casa -una de les quatre afectades per la sentència ferma de demolició del TSJB, ja executada en part per l'agència de discipilina urbanística del Consell de Mallorca- es va interposar el febrer de l'any 2007, després de l'anul·lació del permís d'obres. S'ha de recordar, a més, que aquesta llicència de construcció datava de l'any 1986 i que va ser atorgada a un particular i a una empresa -Es Bancals SA- que posteriorment van vendre els terrenys als actuals propietaris.

Reclamació municipal

L'Ajuntament de Deià, en sessió plenària, ja va desestimar el novembre del 2007 la sol·licitud de reclamació de responsabilitat patrimonial administrativa contra l'esmentada corporació local. Per part de la Sala, la demanda no es va tenir en compte per una qüestió de terminis i perquè l'Ajuntament va considerar que els propietaris de la casa ja "no estaven legitimats" per reclamar que la llicència "no s'havia atorgat al seu nom". Ara, en aquesta nova sentència es passa revista al llarg procés judicial iniciat pel GOB i del qual és ben conegut el desenllaç. Això no obstant, la sentència no dóna la raó a l'Ajuntament de Deià sobre la legitimació dels afectats a l'hora de reclamar que es pot constatar que actualment són els propietaris. Sí que ho fa, però, en els terminis. I falla finalment a favor de la Sala.

Possibilitat de recórrer

En algun moment s'havia parlat de la possibilitat que els afectats poguessin demanar grans indemnitzacions per l'anul·lació dels permisos d'obra posteriors a l'enderrocament de les cases, possibilitat que la resolució allunya ara, tot i que podrà ser recorreguda pels afectats.

 

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/69553

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia