Disúrbia
Bitŕcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Campos no pot pagar ni un euro per la llicčncia mal donada a les Covetes

Campos no pot pagar ni un euro per la llicčncia mal donada a les Covetes

(Diari de Balears, 23/03/2011)

La promotora reclama 27 milions a l’Ajuntament. El batle, en la proposta de resolució, no hi preveu cap indemnització, ja que l’empresa no ha aportat factures en què justifiqui la despesa realitzada

J.Socies./P.Verger. L'Ajuntament de Campos no pot indemnitzar Marina Ernst SL, promotora dels apartaments de les Covetes. L'empresa ha sol·licitat a l'Ajuntament una indemnització de 27 milions d'euros com a responsabilitat patrimonial. El Consistori inicià el preceptiu expedient per comprovar si la companyia té dret a indemnització i de quina quantia. En aquest sentit, el batle, Joan Juan, sempre ha manifestat la voluntat de compensar els promotors per la llicència mal atorgada anys enrere a la promotora. Ara bé, Juan ha enviat al Consell Consultiu -legalment està obligat a fer-ho- una proposta de resolució que no perveu cap tipus d'indemnització. El primer edil argumenta que per pagar ha de menester les preceptives factures de les despeses realitzades.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament es reconeix que la promotora tindria dret a recuperar la inversió feta amb la corresponent actualització i amb interessos. Ara bé, la Sala, tot i que ha requerit les factures fins a tres vegades, mai no n'ha rebuda cap i, per tant, no pot pagar a la promotora. El Consell Consultiu ha nomenat dos ponents -habitualment just n'hi ha un- per elaborar-ne el dictamen. El Consistori campaner, un cop que tingui el dictamen del Consultiu, convocarà un ple que haurà de decidir sobre la indemnització sol·licitada per l'empresa promotora. Evidentment, l'Ajuntament confia que el Consultiu ratifiqui la proposta de resolució presentada i així el Consistori no hagi de pagar ni un sol euro a la promotora dels polèmics apartaments de les Covetes.

Sense opció de recurs extraordinari de revisió

L'equip jurídic del GOB considera que els apartaments estan abocats a la demolició. Tenen el convenciment que la raó jurídica està de part seva, perquè existeixen dues sentències fermes que deixen clara la il·legalitat dels apartaments. En aquest sentit, la Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB dictà el 26 de juliol del 2006 una resolució en què desestimava els recursos presentats per l'Ajuntament de Campos i l'empresa Marina Ernst, promotora dels apartaments; és a dir, que la sentència ferma deixa clar que el sòl on es varen fer les construccions no és urbà.

A més, hi ha una resolució del Tribunal Suprem que confirma l'Ordre ministerial de la partió del domini públic maritimoterrestre amb una servitud de protecció de 100 metres. Aquesta sentència ferma fa també inviables els apartaments. Considera que la promotora tampoc no té dret a presentar recurs extraordinari de revisió respecte de cap de les dues sentències fermes, ja que no es donen cap dels quatre supòsits que preveu la llei. La normativa deixa ben clar que el recurs extraordinari de revisió és un procediment excepcional.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/69266

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Quč és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia