Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Margalida: suspensió cautelar de l’ordre judicial d’esbucament

Santa Margalida: suspensió cautelar de l’ordre judicial d’esbucament

(Diari de Balears, 8/03/2011)

El jutge ordena la paralització de la demolició del xalet construït al sòl rústic de Santa Margalida

Elena Ballestero. El jutge ha dictat l'acte de paralització de l'ordre de demolició sobre el xalet il·legal construït a final dels anys noranta amb llicència municipal d'obra al sòl rústic de Santa Margalida, una llicència que va ser anul·lada posteriorment perquè no disposa de la superfície mínima exigida per llei, superfície de la qual paradoxalment el propietari és titular ara després d'haver comprat diversos terrenys adjacents. L'Ajuntament de Santa Margalida havia demanat ajuda al Consell de Mallorca per evitar la demolició imminent de l'habitatge adjudicat per ordre judicial aquest mateix mes. El ple va aprovar per unanimitat demanar a la presidenta del Consell, Francina Armengol, i a la consellera de Territori, Maria Lluïsa Dubon, que instassin els tècnics del Consell a emetre un informe urgent sobre el projecte de legalització que el xalet té pendent per evitar que pogués ser tomat i després declarat legalitzable amb el consegüent risc d'haver d'indemnitzar-ne després els propietaris. Els tècnics s'havien negat fins ara a informar sobre la qüestió de fons a l'espera que es resolgués la via judicial.

Malgrat que l'informe sobre la possible legalització de la casa no ha arribat, finalment la demolició queda paralitzada després que el jutge suspengués dilluns de la setmana passada els punts 1B i 1C de l'ordre de demolició dictada el 24 de novembre passat, una apartats que es refereixen concretament a l'obligació de l'Ajuntament de Santa Margalida d'adjudicar la demolició de l'habitatge abans de l'1 d'abril de 2011. El batle de Santa Margalida, Martí Torres (que havia de respondre amb el seu sou si no començaven les obres de demolició en les dates previstes en la primera ordre judicial), va evitar ahir pronunciar-se sobre aquesta qüestió, si bé va confirmar que l'inici de les obres de demolició està suspès fins que hi hagi un nou acte judicial.

No és la primera vegada que el jutge obliga el batle de Santa Margalida, Martí Torres, a respondre amb el seu sou davant una ordre de demolició. En aquest cas, l'acte judicial advertia Torres que en cas de no executar la sentència seria multat amb una quantia de 600 euros setmanals fins al total compliment. L'Ajuntament va adjudicar les obres de demolició per febrer per un import de 48.291 euros, una demolició que no s'ha arribat a iniciar.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/69135

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia