Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: el TSJIB requereix documentació al Parlament per decidir sobre el pont del Riuet

Manacor: el TSJIB requereix documentació al Parlament per decidir sobre el pont del Riuet

(Diari de Balears, 7/03/2011)

El Tribunal demana a la Cambra si Pastor és membre del Parlament i si ho ha estat aquesta legislatura. També ha enviat una providència a l’Ajuntament de Manacor per advertir que l’acord amb els propietaris dels pisos no altera el procediment judicial

Dues providències i un acte del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears obren un nou capítol en el procés de demolició del pont del Riuet de Porto Cristo. La Sala Contenciosa Administrativa ha sol·licitat al Parlament de les Illes la documentació relativa a totes les actuacions dutes a terme durant la tramitació de la Llei 10/2010 de 27 de juliol que va incloure el pont en la Llei de carreteres. El Tribunal demana també al Parlament com a prova que se certifiqui "si el batle, Antoni Pastor, és membre del Parlament, si ho ha estat durant aquesta legislatura i, si escau, dins quin grup es troba integrat i quin càrrec o funcions hi ha ocupat". L'Ajuntament fa ja uns mesos que va demanar al Tribunal que reconsideràs la demolició del pont emparant-se en aquesta nova norma. Ara, el Tribunal Superior de Justícia, abans de resoldre l'incident, vol noves proves per decidir si la infraestructura quedaria o no legalitzada després d'aquesta norma que incloïa el pont en el Pla director de carreteres.

Acord, paper banyat

L'esmena a la Llei de carreteres va ser aprovada pel Parlament a proposta del PP el passat mes de juliol i va tenir el suport d'Unió Mallorquina. L'objectiu era evitar l'enderrocament del pont. Per altra banda, en l'altra de les providències rebudes divendres a darrera hora a l'Ajuntament, la Sala del Tribunal Superior adverteix que l'acord entre els propietaris dels pisos i el Consistori no altera el procés d'execució. El tribunal no té en compte ara per ara l'acord en el qual els propietaris retiraven la demanda i rebien a canvi una indemnització.

Estudiar el cas

Cal recordar que l'Ajuntament va remetre al tribunal aquest acord. Un tercer document, en aquest cas un acte, desestima un recurs de súplica presentat per l'Ajuntament contra un acte de 10 de febrer de 2011.

Ahir, ni els serveis jurídics de l'Ajuntament ni el batle no van voler fer valoracions al respecte. Ara, durant tota aquesta setmana s'analitzaran els documents rebuts per determinar-ne l'abast i decidir el procediment a seguir. En el cas de les providències, no hi cap recurs de súplica. Cal recordar que l'Ajuntament de Manacor ja ha adjudicat les obres de desviament dels serveis i les de demolició del pont, ja que el jutge així ho determinà, tot i que aquestes ara per ara resten paralitzades fins a una nova resolució judicial.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/69125

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia