Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Sencelles: els amos dels xalets il·legals de Ruberts se senten indefensos

Sencelles: els amos dels xalets il·legals de Ruberts se senten indefensos

(Diari de Balears, 18/02/2011)

L’Ajuntament lluita per evitar que s’enderroquin els tres habitatges, però els propietaris avisen que “sempre seran il·legals” i es volen querellar contra la promotora

Maria Nadal.Els propietaris d'un dels xalets il·legals de Ruberts se senten indefensos. Així ho explicaren ahir i afirmaren que "l'Ajuntament de Sencelles, la promotora i l'associació de veïns volen arribar a un acord per no tomar-los. Ara bé, volen fer-ho sense saber el nostre parer". La propietat apunta que "se n'evitarà l'enderrocament que ordenà un jutge a instàncies dels veïns, però les cases sempre seran il·legals, amb la qual cosa tots els estalvis que invertírem en l'habitatge es redueixen a zero". Per aquests perjudicis, els propietaris estudien querellar-se contra la promotora que els vengué la casa "sense avisar-los que era il·legal".

Els titulars, que volien vendre el xalet per traslladar-se a prop de Palma i que no ho han pogut fer per les circumstàncies en què es troba l'habitatge, asseguren que "l'Ajuntament dóna un solar urbà dins Sencelles a la promotora com a compensació i ha promès als veïns millores al poble de Ruberts, però què rebem nosaltres?". Segons l'acord, l'associació de veïns remetrà un escrit al jutge que dictà sentència d'enderrocament "dient que ja s'ha executat la sentència, per la qual cosa l'expedient judicial s'arxivarà, però les nostres propietats mai no podran ser legals", de manera que aquests propietaris optarien més per l'enderrocament "i tenir una compensació".

Negociacions

Per part seva, el batle de Sencelles, Bartomeu Morro, explicà que "he heretat aquesta situació i l'únic que he procurat fer ha estat lluitar perquè tres famílies no perdin els seus habitatges". Pel que fa a les negociacions, Morro digué que "es donarà un solar urbà dins Sencelles a la promotora a canvi dels cinc xalets que no ha pogut construir i de no haver de pagar un milió d'euros, però els veïns no reben res". Quant a la legalització de la casa, el batle indicà que, "si es fan al·legacions al proper Pla Territorial [Nota de Disúrbia: quin nou Pla Territorial??], poden quedar legalitzades".

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68993

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia